Tarihin sıfır noktasına start!

Hüseyin Kurt (üstte solda) kopilotu Özaydın Dölek ile start öncesi

Ülkemizin en eski ve uzun soluklu tek maraton yarışı olan Transanatolia Rally Raid bugün start alıyor! Bu yıl 9’ncu kez yapılacak yarışa katılacak olan araçların teknik kontrolleri az önce tamamlandı. Bolu Büyük Abant Oteli’nde kurulan yarış merkezinde öğleden sonra yapılan basın toplantısında ise yarışın ‘tarihi sıfır noktasına’ ulaşacağı vurgusu yapıldı. 2020 yılı için FIA Cross Country şampiyonasına aday yarış olarak bu yıl daha bir önem kazanan Transanatolia Rally Raid’de ssv, motor, otomobil ve kamyon kategorilerinde 22’si kadın toplam 129 sporcu rekabet edecek. Yarışın organizatörü Burak Büyükpınar, kurucusu ve parkur sorumlusu Orhan Çelen, bu yılki sponsorlardan İzeltaş ve KTM’in yöneticileri ve önceki yılların otomobil kategorisi kazananı genç sporcu Mert Becce ile kopilotu Sertaç Tatar’ın katıldıkları basın toplantısında yarış, parkur ve yarışmacılar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Tarık Gökbay Defender WildCat’i ile ilk gün temkinli gidecek

Yarışın özellikle gelecek yıl dünya kupasına aday yarış statüsü ve 7 gün 2300 km sonunda Şanlıurfa’nın Göbeklitepe tarihi alanındaki finiş noktası için ‘tarihin sıfır noktası’ vurgusu yinelendi. Maratonun otomobillerin kategorisine Mitsubishi ‘L150’ ile iddialı hazırlanan Hüseyin Kurt yeni aracı ile ilk kez parkura çıkacak olmasının dezavantajının yanı sıra yapım sonrası eksik kalan ufak tefek dokunuşları start öncesinde tamamladıklarını ve bu nedenle yarışa ilk gün temkinli başlayacaklarını söylerken, Land Rover Defender WitCat’ı ile temkinli konuşmayı tercih eden İstanbullu bir diğer sporcu Tarık Gökbay da hedefinin öncelikle finiş görmek olduğunu söyledi.

Transanatolia Rally Raid maratonu bugün akşamüstü Bolu meydanından verilecek startla başlayacak, ardından ekipler geri dönüp geceyi tabiat harikası Abant’ta geçirecekler. Maraton, yarın sabah erken saatte dağlara çıkacak ve ilk günkü parkur Ankara’nın Haymana ilçesinde tamamlanacak. Ralli Ajansı, 7 gün 2300 km boyunca Trans Anatolia’yı soluksuz takip ederek anlık ve günlük raporları ekranlarına taşırken, Trans Anatolia maratonundan tam rapor ve renkli fotoğraflar ise ülkemizin ilk ve tek aylık otomobil sporları dergisi Ralli Dünyası’nın Eylül sayısında yayınlanacak. Sporun nabzını avucunuzda tutmak isterseniz hemen bugün dergiye abone olabilir ve bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.

Aydın Hoşgör, Ralli Dünyası, Abant 24 Ağustos 2019 16.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top