Arka kanat avantaj mı?

Almanya Rallisi arifesinde Toyota Yaris WRC’nin arka kanadı hakkında tartışmalar sürüyor. Alman portalı rallymagazin’in haberine göre, rakip takım Citroen rekabetin gelişmesine dayanan yeni düzenlemenin ihlal edildiğini fark etti. Finlandiya’da esrarını koruyan konuda Almanya öncesi Citroën ekibi müdürü Pierre Budar Toyota’nın arka kanadının yarattığı tartışma hakkında sohbet etti. Fransız yönetici, “diğer araçların homologasyonlarını kontrol ettik ve bu noktadaki düzenlemelerle tutarsızlıklar olduğunu tespit ettik” dedi.

Teknisyenleri Toyota Yaris WRC’nin arka kanadının arkaya 30 mm kadar çıkıntı yaptığını fark etti, ancak FIA yine de otomobili onayladı ve bu hatanın açıklanmasından sonra eleştirileri yumuşatmaya çalıştı. Kurallar Dünya Motor Sporları Birliği tarafından açıklanarak Toyota’dan bir sonraki ayak olan Türkiye Rallisi’ne kadar süre bunu düzeltmesi talep edildi. Ancak Makinen’in ekibi o kadar süre beklemek istemedi ve Almanya’da yeni bir spoiler kullanmadan önce büyük kanat yeniden konumlandırıldı.

Avantaj, önceki düzenlemeyle ne kadar büyüktü, sadece Toyota biliyor. Citroën, test sürüşleri sırasında daha büyük bir arka spoileri Toyota’nın yaptığı gibi yerleştirildiğinden buyana bir avantaj olduğunu söyledi. Budar, “izin alarak bizim aracımızdaki kanadın yolunu denedik ve daha iyi çalıştığını söyleyebilirim” dedi. Takımlar arasındaki güç dengesinde büyük değişimler olduğuna inanmadığını “Toyota yalnızca bir bileşen nedeniyle iyi çalışmıyor, tabii ki birçok şey var. Bu yüzden fazla bir fark beklememelisiniz” sözleriyle seslendirdi. FED’i gelecekte daha yakından bakmaya çağıran Budar “Tüm üreticiler aynı kuralları yerine getirmeli, bu yüzden herkes aynı başarı şansına sahip” dedi. | Kaynak; RallyeMagazin, 22 Ağustos 2019 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top