ERC’de puan savaşları

Chris Ingram ERC’de 1 puan farkla lider

Toplam 8 ayaktan oluşan Avrupa Ralli Şampiyonası’nda sezonun bitimine iki ralli kala İngiliz rallici Chris Ingsram, son Barum Zlin Rallisi’nde edindiği en iyi üçüncü puan sonrası toplam 108 puanla geçen sezonun Avrupa Şampiyonu Rus rallici Alexey Lukyanuk’un sadece 1 puan önünde lider durumda bulunuyor. Barum’da 5’nci kez kazanan ünlü Çek rallici Kopecky bu sezon hanesine ilk kez puan yazdırmayı başarırken, ERC tablosuna da 5’nci sıradan dahil oldu.

Kopecky, Barum başarısı ile bir taraftan Letonya’da kazanan 18’lik Norveçli Oliver Solberg’i puantajda yakaladı ama diğer taraftan da Alman rallici Marijan Griebel sezon başından beri topladığı puanlar ile sadece 1 puan ardında bulunuyor. Yine Barum’da geçirdiği kazadan sonrası puansız ayrılmak zorunda kalan Polonyalı Asukasz Habaj da toplamda 98 puanda kaldı fakat hala ERC’de 3’ncü. Toplamda 37 pilotun puan taşıdığı Avrupa Ralli Şampiyonası puantajında 75 puanlı Çek rallici Mares podyumun dibinde ve belki de tablonun yeri en rahatı.

Avrupa Ralli Takımlar Şampiyonası’nda ise tam 41 takım puan kazanmış durumda. Fransız Sainteloc takımı 143 puanla lider, Çek ACCR takımı son Barum’dan edindiği puanlarla toplam puanını 120’ye çıkartıp liderle puan farkını biraz daha kaparken, sezon başlarında lider durumda olan Türk Tok Sport takımı ise 105 puanla 3’ncü gidiyor, fakat sadece 7 puan ardında İspanya takımı yaklaşmakta. ERC 1’de 133 toplam puanla Çek rallici Mares, ERC2’de 113 puanla Arjantinli Juan Carlos Alonso, ERC 3’de 140 toplam puanla, ERC 3 Gençler’de ise 133 puanlı İspanyol Efren Llarena çifte liderlik sürüyorlar. ERC Bayanlarda da İngiliz Nabila Tejpar 117 toplam puanla sezon lideri durumunda. Avrupa Ralli Şampiyonası 27-29 Eylül’de Güney Kıbrıs Rallisi ile devam edecek, 8-10 Kasım’da Macaristan’daki son ayak ile tamamlanacak. | 20 Ağustos 2019 : 23.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top