Lappi; “Almanya’da asfalt çok dar ve kirli”

Citroen’in finli pilotu Lappi için her ne kadar yarış kariyeri kartingte başlamış olsa ve WRC podyumuna ilk kez asfaltta çıkmış olsa da Almanya Rallisi başa çıkmak için kolay bir ralli değil.

-Bu ralliyi farklı kılan nedir?

Kirli asfalt, özellikle yağmur yağdığında. Dürüst olmak gerekirse, bundan hiç hoşlanmadım. Bunu söyledikten sonra, geçen yıl hızımız oldukça iyiydi ve rakiplerimizin talihsizliğinden ya da hatalarından faydalansak da, yine de podyumda yer aldık. Sadece burada ne kadar önemli tutarlılık olduğunu göstermek isterim.

-Almanya’da daha zor olan, yolu okuyabilmek veya güvenlik ekiplerinden doğru bilgileri alabilmek mi?

Benim için, kesinlikle kavrama seviyesi için bu şart. Güvenlik ekiplerimiz harika bir iş çıkarsa da, koşullar ne kadar zor olsa da, doğru bilgiye ve doğru miktarda bilgiye sahip olmak o kadar önemli. Ancak kavrama seviyesi bazen bir virajdan diğerine çok fazla değişiklik gösterebilir, bu yüzden ne kadar kaygan olduğunu değerlendirmek çok zor!

-Buradaki tecrübe kritik görünüyor..

Bu benim altıncı katılışım ve WRC’deki üçüncü tecrübem olacak, bu yüzden Panzerplatte konusunda hala biraz ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Geçen yıl, etap kazanma zamanlarım kilometre başına iki ila üç daha iyi idi ve bu kötü değildi ama etap başına 10 ya da daha iyi zamanlar yapmalıyım. İşin anahtarlarından biri iyi lastik yönetimi. Sanırım geçen yıl lastiklerime iyi baktım. Sonunda hala iyi durumdalardı, bu yüzden belki bu yıl biraz daha zorlanmam gerekiyor!

-Korsika’da karting konusundaki önceki tecrübenizin çizgileri değerlendirmenize yardımcı olduğunu söylediniz..

Evet, ama burada bana yardımcı olacağından emin değilim. Yollar çok dar ve kirli.

-Bu ayak genellikle bir arada üç toplanma olarak tanımlanır: hangi bölümü tercih edersiniz?

En sevdiğim kısım, Saarland kırsalındaki bölüm. Daha doğal bir ortam ve biraz daha fazla alan var, bu nedenle çok küçük bir hata yaparsanız, hemen hemen bağlarda olduğu gibi, bir kaldırım veya duvara çarparak hemen cezalandırılmazsınız. | Kaynak; Citroen WRT Media, 19 Ağustos 2019 : 21.29

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top