Kopecky 5’nci kez kazandı

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ünlü mücadelesi Barum Zlin Rallisi, beklendiği gibi Skoda pilotu Jan Kopecky‘nin zaferi ile sona erdi.  Bunda, Çek pilotun başarısı kadar rakiplerinin başarısızlıkları da önemli bir etkendi. Cumartesi öğleden sonra benzer bir Skoda ile yarışan Nikolay Gryazin lastik patlattı, akşam saatlerinde ise Avrupa şampiyonu Alexey Lukyanuk’in Citroen’i ağır hasar aldı. Diğer birkaç isim de yarışı bırakmak zorunda kalınca Jan Kopecky üst üste 5’nci kez Barum zaferini ve aynı zamanda Çek Şampiyonluğunu kutladı.

ERC 1 gençler şampiyonasındaki mücadele rallinin podyumundan daha çok heyecanla izlendi. İngiliz rallici Chris Ingram Tok Sport’un Skoda’sı ile Filip Mares de benzer bir Skoda ile gidip gelen liderlik son etapta sadece 16 salise farkla başladı, Mares sinirlerini korumayı başararak 3 salise ile kazanmayı başardı27 yaşındaki Çek rallici “hayatımın en büyük günü” dedi. Şampiyonluk madalyası ile alkışlanırken unvanı kazanmasının bir ödülü olarak da Mares’e EM organizatörü Eurosport Events tarafından 100.000 avroluk bir çek verildi. Böylece Mares, Kıbrıs ve Macaristan’daki son iki yarışa katılabilme şansını elde etti ve “harika, çünkü sezonum başka türlü bitecekti” diye sevindi.

Barum’da kaybeden Ingram için küçük bir teselli ise, Barum Rallisi’nden sonra Avrupa Şampiyonası’na 1 puan farkla (108) Lukyanuk’ın önünde (107) liderlik ediyor olmasıydı. Asukasz Habaj geçirdiği kaza sonrası Skoda’sının güvenlik kafesine zarar verdikten sonra mücadeleden erken vazgeçmek zorunda kaldı. Skoda Fabia R5’in Evo aşaması ile kısa vadede rekabet etmeyen Marijan Griebel, Barum Rallisini WRC’nin yaklaşan ayağı Almanya için bir ısınma olarak kullandı. Tomas Kostka Skoda’sı ile 2.49 dakika geride kalırken, Simon Wagner R5’i ile 6’ncı olarak bitirdi. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) bir sonraki turu 27-29 Eylül tarihleri ​​arasında Güney Kıbrıs’ta yapılacak. | Kaynak ve fotoğraflar; ERC Media ve Skoda Motorsport | 19 Ağustos 2019 : 20.30

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top