Kupa lideri Mutluay

Ulusal ralli rekabetinde yer alamayan amatör ralliciler için ayrı bir kulvar olarak Tosfed Ralli Kupası adıyla kurgulanan ve yıllar içerisinde sporun aramızdan ayrılan efsane isimlerinin verildiği mahalli kupa, bu sezon geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Bursa’lı Zafer Vatansever adına düzenlendi. Türkiye ulusal ralli takviminde yer alan 7 yarıştan Türkiye Rallisi (WRC) haricinde diğer 6 ralliden puan taşınabilen kupa, ulusal Ege Rallisi ile başladı, mahalli Hitit Rallisi ile tamamlanacak. Kupada geride kalan üç ayak sonrası toplam 19 ekip klasmana puan taşımış durumdalar. Sezonun ilk rallisi olarak 13-14 Nisan’da yapılan toprak karakterli Ege ve 15-16 Haziran’daki asfalt Eskişehir rallilerini kupa 1’ncisi, 6-6 Temmuz’daki toprak İstanbul Rallisi’nde ise 2’ncisi olan İstanbullu İlhan Mutluay-Cumhur Önder ikilisi 57 toplam puanla kupada lider durumda bulunuyorlar.

Ege ve Eskişehir’de 3’ncü olan Özcan Söke-Barkın Şahin İstanbul’da 1’ncilik kupasını kaldırarak toplam puanını 50’ye kendilerini ise 2’nciliğe ulaştırmış durumdalar. Ege’yi 7, Eskişehir’i 6 ve İstanbul’u 5’nci olarak tamamlayan Levent Şapçılar-Deniz Gümüş ikilisi ise 30 toplam puanla kupanın podyumunda 3’ncü sıradalar. Eskişehir’den puanı bulunmayan, Ege’yi 2’nci İstanbul’u ise 4’ncü sırada tamamlayan İstanbullu Murat Güray-Barın Yakın 30 toplam puanla podyumun en yakın takipçileri durumundalar. Toprak Ege ve İstanbul 8’ncisi, asfalt Eskişehir 5’ncisi İstanbullu Yüksel Özgür-Ersin Tunç ikilisi 3 puan farkla 5’nci, Ege ve İstanbul’dan puanı olmayan ve Eskişehir’i 2’nci sırada tamamlayan Ankaralı Çağlar Ünüvar-Murat Yılmaz da 17 puanla 6’ncılıklarını sezonun son üç yarışına taşıdılar.

Ersen Yıldız-Levent Tuncer ile İstanbullu Hakan-Havva Gürel ikilisi 15’er puanla 7 ve 8’nci, Ankaralı Önder Akcengiz-Evren Altunlu ve Özcan Öz-İlhan Çeçen ise 13’er puanla 9 ve 10’ncu olarak kupa mücadelelerini sürdürüyorlar. İzmirli Kemal Çetinkaya-Onurcan Şirin ikilisi Ege Rallisi’nden edindiği 11 puanla, İzmirli Erdal Oral ve İngiltere’den ralliler için günü birlik gelen kopilotu Engin Uslu ile birlikte ve Ankaralı Yavuzhan-Aslıhan Cabbaroğlu’nun sadece 1’er puan önünde bulunuyor. Renault Clio ile İstanbullu Ali İşeri-Bora İşeri, Audi Quattro’su ile ulusal historik yerine mahalli kupa kovalayan ve federasyon başkanlığı döneminde kupanın ilk uygulayıcısı ve destekçisi olan Eskişehirli Demir Berberoğlu İngiltere’de yaşayan İstanbullu kopilotu Zeki Künan ile 9’ar puana sahipler. Kupada K1’de Kemal Çetinkaya-Onurcan Şirin, K2’de İlhan Mutluay-Cumhur Önder, K3’de Özcan Söke-Barkın Şahin, K4’te ise Yüksel Özgür-Ersin Tunç lider durumda bulunuyorlar. Zafer Vatansever Kupası 12-13 Ekim’deki ulusal Kocaeli Rallisi ile devam edecek, 2-3 Kasım’daki yine ulusal Yeşil Bursa Rallisi’nden sonra 16-17 Kasım’daki mahalli Hitit Rallisi ile tamamlanacak.

18 Ağustos 2019 : 13.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top