Trial’de AVC Osmanlı şampiyon gibi

Türkiye Trial Şampiyonası bu sezon zor başladı ancak katılan takımların özverisi ile rekabetten uzak kalınsa da 2020 hedefine odaklı olarak sürdürüldü. Sezon başında beş ayak olarak açıklanan takvim, katılım azlığı nedeniyle ilk ayak yarışın sezon sonuna ertelenmesi ve ikinci ayak yarışının iptal edilmesiyle hayli sancılı başladı. 2017 Takımlar Şampiyonu AVC Offroad Aksesuar Osmanlı Trial Takımı’nın patron sporcusu Adnan Ofluoğlu’nun Kutup Ayısı ve Osmanlı Garajı’nın patronu takım arkadaşı Oğuz Kağan Öztürk’ün Abartürk’ünden oluşan takımın rakipleri; 2018 Trial Takımlar Şampiyonu Bursa Teleferik ile Nascar Jeep’in patronu Mithat Sönmez’in sezona son anda yetiştirebildiği yeni boru şase aracı Göktürk’e Bursa’lı Marmara Vinç’in patronu Uğur Kabal’ın Cheeroke’siyle partner olduğu geçen yılın takımlar 2’ncisi Nascar Jeep Marmara Vinç Trial Takımı oldu.

Geçen yılın Takımlar Şampiyonu Bursa Teleferik’in son anda sezona dahil olması için görüşmeler sürdürülürken bu yıl trial şampiyonasının yapılıp yapılmaması da çokça tartışıldı. Şampiyonada kopuk yıl olmamasını isteyen iki İstanbul takımın yapılması yönündeki eğilimlerine Federasyonun offroad yönetiminin de olumlu yaklaşımı üzerine, kaç takım ile olursa olsun yapılarak 2020’de de sürdürülmesi mümkün kılındı. Bu arada takım kuramadıkları için trial şampiyonasında yer almayan diğer bazı boru şase araçların tek ekipli katılımları ile ayrı ve farklı bir disiplin olarak gündemlerine aldıkları X-Trial ise, farklı nedenlerle, bu sezon yapılamayarak varlığını sürdüremedi. İlk açıklanan takvime göre trial şampiyonasında sezon Bolu yarışı ile açılacaktı ancak sadece iki kayıt gelmesi nedeniyle organizatör kulüp yarışını ertelemek üzere federasyona başvurunca tarihi sezonun sonuna kaydırıldı.

İkinci yarış olan Sinop’ta da sadece iki kayıt vardı ve bu yarışın organizatör kulübü yine federasyonla irtibata geçerek ertelemek yerine yarışı iptal etme kararı aldı. Federasyon da şampiyonanın bu sezon 5 değil 4 ayaktan oluşacağını ve ilk yarışın Bursa’da yapılacağını ilan etti. Bursa Alternatif Sporları Kulübü, ulusal takvimde aldıkları yarışı her koşulda yapacaklarını açıkladıklarında, trial takımları gecikmeli de olsa Ulubatlı bölünün kenarındaki özel parkurda sezonu açabildiler. İstanbul’un iki takımına karşı trialde son takımlar şampiyonu Bursa Teleferik te diğer takımları verdiği desteklerle evlerinde yarışmak üzere Suzuki’leri ile parkura çıktı. Yarışın cumartesi günü geçilen ilk etabında AVC Offroad Aksesuar Osmanlı Trial Takımı’nın Kutup Ayısı lakaplı Toyota LC’si ile Adnan Ofluoğlu parkurdaki 10 kapının tamamını geçti ve takım arkadaşı Oğuz Kağan Öztürk te ilk gün takımın başarısını pekiştiren performansı ile favorisi oldukları Bursa’da liderliği ele aldılar. Bursa’nın Teleferik takımı da ilk günü 2’nci olarak tamamladı.

Yeni boru şase aracı Bursa’ya son anda yetişen ve hiç test yapamadan yarışta start almak zorunda kalan Nascar Jeep’in patronu Mithat Sönmez süspansiyonların fazla yüksek kaldığını ilk gün henüz ilk kapıda attığı taklayla anladı. Ekip arkadaşı Uğur Kabal, Cheeroke’si ile Göktürk’ü düzeltti ama ham kaybettikleri zaman hem de aracın aldığı hasar üzerine Mithat Sönmez günün yarışa devam etmeme kararı alınca ekip ilk günü 3’ncü sırada tamamladı. AVC Offroad Aksesuar Osmanlı Trial Takımı’nın zorlanmadan liderliği ele aldıkları sezonun ilk yarışında ikinci gün de takımın her iki aracı da tüm kapıları ustalıkla geçtiler ve Bursa’daki ilk yarıştan tam puanla eve döndüler. Bursa Teleferik takımı ikinci günü de 2’nci sırada tamamlayarak yarışın 2’ncisi olurken, Nascar Jeep’in Göktürk’ü haftanın ikinci yarışında daha diri göründü ama takım Bursa’yı 3’ncü olarak tamamladı.

Sezonun ikinci yarışı olan Düzce Kaynaşlı’daki motor sporları merkezinde sadece iki takım geldi. AVC Offroad Aksesuar Osmanlı Trial Takımı ve Nascar Jeep Marmara Vinç takımına Bursa Teleferik takımı eşlik etmeyerek sezonu kapadı. AVC Offroad Aksesuar Osmanlı Trial Takımı Düzce’den de 1’ncilik kupa ve puanları ile döndü,  süspansiyonları yeniden ayarlanan Göktürk ve Cheeroke’li Nascar Jeep Marmara Vinç Takımı 2’nci oldu. Trial’de sezonun üçüncü ayağı 27-28 Temmuz’da Vezirköprü’de koşuldu. Yine iki takım parkura çıktı, program Düzce’de olduğu tek günlüktü ve AVC Offroad Aksesuar Osmanlı Trial Takımı sezonun 3’ncü zaferini kazanarak takımlar şampiyonasındaki liderliğini pekiştirdi. Nascar Jeep Marmara Vinç Takımı 2’ncilik puanları ile şampiyonada 2’nciliğe yükseldi. Sezonun 4’ncü ve son ayağı 31 Ağustos-1 Eylül’de Bolu’da yapılacak.

17 Ağustos 2019 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top