Tırmanmada Panter farkı

Altı yarıştan oluşan 2019 Türkiye Tırmanma Şampiyonası, 24 Mart’ta İzmir’deki ilk yarışla başladı. 5 Mayıs’ta İstanbul, 26 Mayıs’ta Kocaeli ve 30 Haziran’da Ankara’da 4’ncü ayak geride kaldı. Şampiyonanın ilk dört yarışında da Pembe Panter brandingli Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile en iyi zamanlarla tırmanan İstanbullu Emin Cem Yalın, sezonun tüm yarışlarında 1’ncilik kupalarını kaldırarak toplamda 40 puanla kariyerindeki 3’ncü şampiyonluğa çok yaklaştı. Aynı zamanda K4 lideri olan Yalın’ın en yakın rakibi Seat Leon ile İstanbullu Tuğrul Köselerden 25 puanla 2’nci durumda bulunuyor. Efsane ralli şampiyonu Ali Bacıoğlu’nun oğlu Selim Bacıoğlu Peugeot’u ile İzmir ve Ankara ayaklarına katılmadığı tırmanma şampiyonasında İstanbul ve Kocaeli yarışlarından edindiği toplam 14 puanla K4’de podyumdaki 3’ncülüğünü sezonun son iki yarışına taşıdı. K4’de İzmir’in 2’ncisi Anıl Özsevinç 8 puanla 4’ncü, Kocaeli’nin 2’ncisi Uğur Soylu ise aynı puanla 5’nci durumda bulunuyorlar.

Tırmanma Şampiyonası’nda K3 rekabetinde Ankaralı Refik Bozkurt 4 puan farkla lider. Sezonun ilk yarışından puanı olmayan Refik sezonun diğer üç yarışında kategorisinin 1’nciliklerini kaptırmazken, İzmir’deki ilk yarışın K3 1’ncisi Ayhan Germirli İstanbul ve Ankara yarışlarından çıkardığı 2’ncilik puanlarıyla liderin ensesinde bulunuyor. Son Ankara yarışının üçüncü ve son çıkışında yoldan çıkıp yamaca patlayarak Clio’suna hasar veren Ankaralı Tansel Tunca toplamda 17 puanla K3’de 3’ncülüğünü korurken, benzer Clio ile yarışan Erdal Etyemez O’nun 3 puan ardında podyumun hemen dibinde yer alıyor.

7 sporcunun puan mücadelesi verdiği K2’de İstanbul ve Kocaeli’nde kendi kategorisinde 1’nci, İzmir’deki ilk yarışta ise 2’nci olan Bursalı Yiğit Yalçın toplamda 28 puanla lider ama Ankara yarışından puanı olmaması sonucu en yakın takipçisi Nizamettin Kaynak farkı 3 puana kadar düşürdü. Ankaralı Çağlar Ünüvar ile Antalyalı Okan Tanrıverdi’nin podyum mücadelesinde ise Çağlar 2 puan farkla önde. Sezonun ilk ayağı İzmir’de K2 1’ncisi olan Engin Apaydın son üç yarışta puanı olmayınca klasmanda 5’ncilikte kaldı. İlk üç yarıştan puanı olmayan Ankaralı Ramazan Ekiz de evindeki son ayakta 6 puanla puan tablosuna 6’ncı sıradan dâhil olurken, İstanbul’dan 5 puan çıkartan Gürkal Menderes K2’de 7’nci durumda bulunuyorlar.

K1’de İzmir ve Ankara’daki 1’ncilikleri ile hızlı başlayan Taner Oruç’un Kocaeli ve Ankara’dan puanı yok ama sezonun son iki ayağına K1 lideri olarak gidiyor. İstanbullu Hakan Solay İstanbul ve Kocaeli’ndeki 2’ncilikleri ile K1’de liderin 4 puan ardında iddiasını son iki yarışa taşırken, Kartepe’den K1 1’ncisi olarak ayrılan Murat Can Şen, İzmir yarışının 2’ncisi İstanbullu Nüvit Karakaşlı’nın 2 puan önünde podyum 3’ncüsü durumunda. Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın sezon başındaki ilk halinde 5’nci ayak Eskişehir yarışı 28 Temmuz’da, son ayak Bursa ise 1 Eylül’de yapılacaktı, ancak son iki yarışın takvimdeki yerleri federasyon tarafından kulüplerin isteği üzerine değiştirildi. Buna göre, 5’nci ayak Bursa Tırmanma 25 Ağustos’ta Gemlik’te yapılacak. Tırmanmada sezon Düzce’deki Topuk Yaylası’nda yapılacak olan Eskişehir tırmanma yarışı ile kapanacak.

14 Ağustos 2019 : 17.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top