Maratonun bayan sporcuları

İki hafta sonra start alacak olan 9.Trans Anatolia Rally Raid maratonunda toplam 133 sporcu arasında 21 de bayan sporcu parkura çıkmaya hazırlanıyor. Yedi günde 2300 km’lik zorlu parkuru kat edecek olan 45 motor, 3 kamyon, 3 SUV ve 38 otomobilli ekip arasında 8 karı kocanın start almaya hazırlanıyor olması zorlu maratonu daha da renkli kılacak. Maratonun rally kategorisinde toplam 4 karı koca ekip var; Nevin Girit Dacia Duster’ın direksiyonuna geçerken, eşi Hüseyin  Girit kendisine yol notu okuyacak. Offroad kökenli Sinoplu Korkut çiftinin Toyota L200’ünü Batuhan kullanırken, Türkiye Offroad Bayanlar Şampiyonu eşi İlayda sağ koltukta yol belirleyecek.

Avdan’ların Toyota Hulix Adventure’inde Trans Anatolia’nın önceki yıllarında yol notu çıkartma tecrübesi olan Cüneyt direksiyonda ter dökerken eşi Yasemin kendisine eşlik edecek. Ateş’lerin Suzuki Grand Vitara’larında da Şevval, eşi Nurullah’ın yolunu bulmasında yardımcı olacak. Raid kategorisinde ise en tecrübeli isim olan offroadçu Ahmet Tınkır’ın sağ koltuğunda eşi Nilüfer, Yaltı’ların Amarok’ında Tunç’un kopilotu eşi Emine, benzer Amarok ile start alacak olan İlker Arslan’ın yanında da yine eşi Derya parkura çıkacaklar. Ayşe Çalılı Ford Ranger’ın direksiyonunda eşi Tarık Polat Çalılı ise kendisine yol okuyacak.

Otomobiller kategorisinde yarışmaya hazırlanan diğer bayan sporculara gelince; Bulgar Tsankov’un yanında Zornista Todorova, Tolga Yılmaz’ın yanında Ebru Demiray Erişti, İlyas Sönmez’in yanında Dağdan Bereket, Cenk Gürpınar’ın yanında Hülya Dalgıç, yer alırlarken, Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in Land Rover’ının sağ koltuğunda bu yıl hanımı yerine kızı Candan Erim ve Poloris RZR Turbo’da Necati Şahin’in yanında kızı Armağan Şahin babalarına not okuyacaklar.

Yarışta ayrıca hem pilot hem de kopilotu bayan olan iki de ekip var; Yeşim Nur’un direksiyonunda olacağı Isuzu Dmax’da Pınar Çelikel kendisine not okurken, Trans Anatolia ‘Raid’ kıdemlisi Süreyya Çakmak’ın kullanacağı Landrover Discovery’inin sağ koltuğunda da Pelin Çelik yer alacak. 2020 için FIA Cross Country takvimine aday yarış olan 9. Trans Anatolia Rally Raid maratonu 24 Ağustos’ta Abant’tan start alacak, 31 Temmuz’da Şanlıurfa’nın Göbeklitepe antik kentinde finiş görecek. |

10 Ağustos 2019 : 19.21

2019 Trans Anatolia kayıt listesi için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top