Tanak paylaşılamıyor

Estonyalı rallici Ott Tanak, kariyerinin 10’ncu WRC zaferini Finlandiya’da kutlamadan önce Este’deki servis alanında takım patronlarının sohbet konusu oldu.  Tanak, transfer pazarındaki en önemli sporcu ve Toyota’daki iki yıldan sonra sezon sonunda takımında bir değişiklik yüksek olasılık görünüyor. 31 yaşındaki Estonyalı “bir kaç ve benzer iyi teklifler var” diyerek bu konuda bir karar almak için daha fazla beklemek istemediğini vurgularken, Almanya rallisine kadar bu durumu netleştirmek istediğini “şampiyonluk için açık bir zihinle mücadele etmek istiyorum. Her şey zamanında yapılırsa iyi olur” diye ifade etti.

Takımı Toyota O’nun yıllık maaşını başarı primi olmadan yaklaşık iki milyon avroya düşürmek isterken, Hyundai’nin daha yüksek bir maaş önerdiği iddiası da var. Görünüşe göre Kore takımı Belçikalı pilotu Thierry Neuville ve transfer gerçekleşirse Tanak ile yeni bir rüya takımı oluşturmak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyor. Böylesi yüksek pilot maaşlarından yana M-Sport patronu Malcolm Wilson çok şikayetçi ama yine de eski pilotunun takıma geri dönmesi için de umutlu. Wilson zamanında takımında Tanak’a ikinci bir şans vermedi, şimdi ise O’nu uzun vadede bağlaması gerekiyor.Tanak, M-Sport’a geri dönerse, Wilson, takıma ana şirketten ek bütçe sağlayabileceğinden emin.

Son yıllarda, M-Sport düşük finansmana rağmen büyük başarılar elde etmenin mümkün olduğunu gösterdi. Son şampiyon Ogier pilotlar unvanını takım forması ile kazandı. M-Sport için bir başka artı nokta ise, tüm pilotlar takımdaki uyumlu atmosferi canlandırırken, Tanak ve Toyota takımının patronu Tommi Makinen arasında çok sayıda rahatsızlık yaşandı. Vatandaşı Esapekka Lappi de zaten kendisine yer ararken şimdi Citroën’e geçmiş durumda. | Kaynak; Rallye Magazine, 8 Ağustos 2019 : 20.46

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top