Vezirköprü’de kazanan AVC Osmanlı oldu

Türkiye Trial Şampiyonası’nın 3’ncü ayağı Vezirköprü’de kazanan AVC Aksesuar Osmanlı Garajı Trial Takımı oldu. 2017 Türkiye Trial Takımlar Şampiyonu da olan ve sezon liderliğini elinde bulunduran takım, Abarttürk ve Kutup Ayası araçları ile ulaştıkları toplamda 7.10.00’lık zamanlarıyla tek rakipleri olan Nascar Jeep Marmara Vinç Trial Takımı karşısında belirgin bir üstünlük sağlayarak açık ara farkla kazanmasını bildiler.

Günün iki etabını toplamda 13.40.00’lık zamanlarıyla tamamlayan Nascar Jeep Marmara Vinç Trial Takımı’nın Göktürk aracı ilk etapta mekanik arıza yaşadı, ikinci etapta ise sol ön lastiği patladı ve etabı tamamlayamadı. AVC Aksesuar Osmanlı Garajı Trial Takımı’nın şampiyon pilotlarından Adnan Ofluoğlu’nun iş yoğunluğu nedeniyle katılamadığı yarışta, Kutup Ayısı lapaklı Toyota LC’sını (solda) takımın Abarttürk aracının pilotu Oğuz Kaan Öztürk’ün kardeşi Kürşat Öztürk kullandı. Etabın ilk geçilişinde 10’ncu kapıyı uçarak geçen ve su birikintisi içinde burun üstü dikilen Kutup Ayısı’nın direksiyonunda sergilediği performansla göz olduran Kürşat, ilk etabın 10 kapısını da geçmeye başaran tek sürücü oldu.

Vezirköprü’nün daha önce trial yarışlarının yapıldığı ünlü Kunduz parkuru yerine Kastamonu çıkışında Pelinsu bölgesinde karayolunun yanında kurgulanan 5 km’lik parkurda gerçekleştirilen sezonun üçüncü trial yarışı aşırı sıcak bir havada yapıldı. Yarın (Pazar) aynı parkurda yapılacak olan Kamok mahalli yarışında mücadele edecek ekiplerin idari ve teknik kontrollerinin yapıldığı Vezirköprü offroad parkurunda Pazar günü için kayıt yaptıran 20 ekip arasında bugün mücadele eden trialin koca ayak araçları da bulunuyor. Nascar Jeep’in Göktürk aracı (üstte) bugünkü yarışta yürüyeninde yaşadığı kırılmalardan dolayı offroad yarışına katılamayacak. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Vezirköprü, Samsun | 2 Ağustos 2019 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top