Körfez’de kırmızı bayrak çıktı

Süper Grup 1’ncisi Yağız Gedik

Körfez Yarış Pisti’nde yapılan Türkiye Pist Şampiyonası ikinci ayak ikinci yarışında kırmızı bayrak çıktı. Süper Production Cup’ta henüz 3’ncü turda yaşanan kazadan sonra durdurulan yarış pistin temizlenmesi ve kaza yapan pilotun hastaneye kaldırılması sonrasında ise ikinci kez verilen start sonrası yarış 15 turla tamamlandı. Rakibinin teması sonrası kontrolünden çıkarak pist kenarındaki lastiklere patlayan ve asfalta geri dönen aracı ile bu kez bir başka rakibinden ikinci kez darbe alarak ciddi bir kaza yaşayan Bursalı sporcu Emir Ay piste giren ambulans ile en yakın hastaneye kaldırıldı. Şiddetli darbe sırasında sırtında ağrılar olduğunu öğrenilen Emir Ay’ın aracı dışında diğer tüm araçların yeniden start düzeni almalarından sonra yeniden startı verilen yarış 15 tur sonunda damalı görülmesi ile tamamlandı. Kaza sonrası yarış durdurulup start düzlüğüne geldiklerinde araçlarından inerek kaza anını birbirleri ile değerlendirmeye çalışan diğer sporcular kaza sonrası kırmızı bayrak çıkarılmakta geç kalındığı iddiasını sıkça seslendirdiler.

Günün yarış startı süper ve maxi gruptaki toplam 7 sporcuya aynı anda verildi. 20 Turluk mücadelede pistteki en güçlü araç olan BMW Z4 GT3’ünde bijon problemi yaşayarak tüm rakiplerinden sonra yarışa başlamak sorunda kalan Borusan Motorsport’un şampiyon pilotu İbrahim Okyay, sorunu tam olarak giderilemeden pistte çıkmasına karşın tamamladığı 18 tur sonunda maxi grupta 2’nci olarak damalı gördü ve 43.993 ile yarışta en iyi tur zamanını yaptı. İzmirli Ahmet Mutlubaş Honda Type R’ında yağ pompası sorunu yaşayarak 14’ncü turunda yarışa veda ederken, Maxi grupta ilk yarışın galibi Polo ile yarışan İbrahim Ozan Süzgün oldu. Cumartesi antrenmanlara katılmasına karşın sıralama turlarını yapmayan Tuğrul Köselerden gece ani bir kararla Seat Leon Cupa’sını pistten İstanbul’a geri götürdü. Ahmet Mutlubaş ta mekanikten kaldığı için maxi grubun ilk yarışında podyumun 3’ncülük basamağı eksik kaldı. Süper grupta günün favori ismi olan Yağız Gedik, Borusan Motorsport’un 320 Si’si ile rahat bir yarış çıkardı ve 17.45.017’lik toplam zamanıyla beklendiği gibi günün ilk yarışını kazanan isim oldu. Honda TypeR ile İzmirli Muhammed Ali Ülkü ve Clio’su ile İstanbullu Demir Eröge 3’ncü olarak podyumu paylaştılar.  Honda Civic TypeR ile Osman Işık, 17 tur tamamladığı ilk yaıırşta süper grup 4’ncüsü olarak podyumun ardından sıralandı.

Öğleden sonra TPŞ Maxi ve Süper Grup 2’nci yarışında Borusan Motorsport pilotu İbrahim Okyay’ın bijon problemi nüksetti. Sorunun bu kez formasyon turunda ortaya çıkması Okyay’ın şansı oldu ve yine tüm rakiplerinin ardından piste çıkmasına karşın bu kez ilk turdaki gibi tur farkı olmadığı için dört rakibini yakalayarak geçmesi şampiyon için zor olmadı. 20 Tur sonunda 16.53.538’lik toplam zamanıyla günü tek 1’ncilik kupası ile tamamladı, yine 45.168’lik zamanıyla en iyi tur kupasını eve götürdü. Maxi’de ilk yarışın maxi 1’ncisi İbrahim Ozan Süzgün bu kez süper gruptaki rakiplerin ardından maxi 2’ncisi olarak finiş gördü. Süper grupta BMNW 320 Si ile Yağız Gedik 16.54.103’lük toplam zamanıyla günün ikinci 1’ncilik kupasını da kaldırdı. Clio’su ile Demir Eröge 2’nci, Honda Civic Type R ile Osman Işık 3’ncü oldular. Süper Production’da günün ilk yarışını Ankaralı genç pilot Hasan Tansu 13.40.709 ile kazandı, Ersin Yücesan be Emir Ay podyum yaptılar. Günün son startı yine production gruptaydı ve yaşanan kaza üzerine 3’ncü turda durduruldu. Yeniden start verildiğinde 15 tur sonunda Ersin Yücesan 1’nci olarak damalı gördü, Bursalı Çağlayan Çelik 2’nci, Vedat Ali Dolakay 3’ncü, Turgut Konukoğlu 4’ncü oldular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez 28 Temmuz 2019 : 22.32

Yarışın fotoğraf galerisi yarın  ajansta olacak..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top