Düzce Trial’de kazanan AVC Osmanlı

Türkiye Trial Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışında kazanan AVC Osmanlı takımı oldu (üstte). Düzce kulübü tarafından  Kaynaşlı Motorsporları Merkezi’nde düzenlenen yarışın iki gün üzerinden açıklanan ilk programı sadece iki takımın kayıt yaptırması üzerine çıkarılan ek bülten ile tek günde birleştirildi ve yarış 10 Kapılık iki ayak öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere ve 3 saatlik ara ile tamamı bugün gerçekleştirildi. Sabaha karşı yağan yağmur, yarış günü öğleden sonra da bekleniyordu fakat ilk ayak yarışında ilk ekibin henüz start alması ile birlikte adeta bardaktan boşalırcasına bölgeye inen yağmur ilk ekip etabı tamamlaması ile birlikte bıçak gibi kesildi ve yağmurun devamı gelmedi. Yarış öncesi çekilen kurada parkura ilk çıkma sırasını elde eden Nascar Jeep Trial takımı ilk yarışta farklı mekanik sorunlarla boğuştu. Henüz ikinci kapıdan sonra dere geçişinde sağ tekerini kıran takımın Bursalı pilotu Uğur Kabal etapta kaldı.

Peşinden aynı etapta takım arkadaşına yardım etmek için uğraşmak için geri basan ve çok zaman kaybeden Mithat Sönmez’in aracı Göktürk’te de (solda) direksiyon problemi nüksetti. 45 Dakikalık etap süresinin tamamlanmasına 15 dakika kala, Mithat Sönmez’in kararı ilk ayaktan çekilmek oldu. Ekibin derede teker kıran aracı Cheeoke etapta görevli iş makinası tarafından güvenli bölgeye çekildi.  İlk etaba ikinci sırada çıkan Adnan Ofluoğlu-Şenol Coşkun ile Oğuz Kağan Öztürk-Atilla Çakır’dan oluşan AVC Osmanlı  takımı yüksek performans sergiledikleri ilk ayakta 10 kapıyı 11 dakikada tamamladılar. Üç saatlik arada Cheeroke için Düzce sanayiden yedek parça temin edildi, kırılan parça da yine sanayide kaynaklatılarak parkurun güvenli gölgesinde beklemekte olan araca monte edildi.

Öğleden sonraki ikici ayakta hava bu kez yağışsızdı. Etaba önce AVC Osmanlı takımı çıktı. İlk ayağa göre daha yüksek bir prerformans sergileyen 2017 Türkiye Trial Takımlar Şampiyonu Osmanlı AVC’nin Kutup Ayısı lakaplı Toyota LC’si ile Adnan Ofluoğlu ve Abartürk’ü ile Oğuz Kağan Öztürk 10 kapının farklı ve ters geçişleri ile kombine edilen ikinci etapta yine 10 kapıyı toplamda 4 dakika 57 saniye gibi rekor bir zamanda  tamamlayarak liderliklerini günün 1’ncisi olarak perçinlediler. İlk ayakta yaşadıkları mekanik sorunlara karşın yılmayan ve araçlarının sorunlarını gidererek günün ikinci etabında da start alan Nascar Jeep Trial Takımı ise tedirgin başladıkları ve hatta start-stop yapma fikrinin ağır bastığı ikinci ayakta maksimum performans sergileyerek ve iki kapıda vinçleme yapma sonrası 10 kapıyı toplamda 23 dakikada tamamlama başarısı gösterdiler. Yarışların tamamlanmasından sonra kupa töreni yarış alanında yapıldı ve podyum yapan her iki ekibe de kupaları takdim edildi. Türkiye Trial Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Vezirköprü’de yapılacak. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Düzce, 29 Haziran 2019 : 18.00

Düzce Trial yarışından fotoğraf, video ve yorumları pazartesi günü ajansta bulabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top