Breen i20 ile Finlandiya’da..

Hyundai takımının Finlandiya kadrosuna seçilen Britanyalı rallici i20 Coupe WRC için takıma katıldı. Geçtiğimiz yılın sonunda Citroën Racing’teki koltuğunu kaybeden Breen, o zamandan beri dünyanın en hızlı rallisine katılmak için çok uğraştı Bu sezon farklı R5’lerde çeşitli ulusal rallilere katılan Britanyalı “Finlandiya Hyundai Motorsport’a katılarak bir WRC’ye geri dönme şansı elde ettiğim için açıkçası şaşırdım. Benim için uzun ve sabırlı bir bekleyiş dönemi oldu, bu yıl herkesi parkurda izlemek zorunda kaldım. Kopilotum Paul ile bu bir defalık ta olsa bu fırsata sahip olduğum için onur duyuyorum” dedi.

29 yaşındaki pilot, Finlandiya’ya 9 kez katıldı. 2016’da DS 3 WRC ile 3’ncü olarak podyumda yer aldı. Breen, “Finlandiya WRC’de en çok yaptığım ralli, bu yüzden takıma bir şeyler kazandıra bilirim. Finlandiya’dan önce fazla zaman harcadım. Yine bir meydan okumaya devam edeceğiz. 1998’de kartingdeki ilk yılımdan beri yarıştığım 42 ile start alacağım ve bu her zaman benim için çok şanslı oldu. Umalım bu şekilde kalsın!” diye konuştu.

Breen, Hyundai’nin ralli öncesi testine ve Estonya Rallisi’ne katılacak. Hyundai Motorsport takım direktörü Andrea Adamo şunları söyledi: “Finlandiya Rallisi, takvimde benzeri olmayan bir yarış. Ekipler için de büyük bir zorluk. Şampiyona rekabetinin kritik bir aşamaya girmesi ve üreticiler arasındaki rekabetin çok yakın farklı olması nedeniyle Craig Breen’i takım adına Finlandiya’ya kayıt yaptırdık. Bizim için çok değerli olacak çünkü çok fazla tecrübeye sahip. Finlandiya’ya benzeyen bir ralli olan Estonya Rallisi ve Finlandiya öncesi testi ile de hazırlık yapmasını umuyoruz. Craig’in Finlandiya’da Neuville ve Mikkselsen ile birlikte neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum” dedi. Hyundai Motorsport İtalya’da Sordo’nun zaferi ve Mikkelsen’in 3’ncü olması ile üreticiler klasmanındaki şansını artırdı. | Kaynak; wrc.com

25 Haziran 2019 : 14.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top