Bern’in kralı Vergne

Jean-Éric Vergne, İsviçre E-Prix’sinde sergilemiş olduğu üstün performans ile pole pozisyonu elde etti, yarışı kazandı ve Voestalpine Avrupa yarışları kupasını aldı. Fransız pilot bunun dışında Sıralama Grup Bir’de birincilik pozisyonunu elde etti ve bu sezon üç kez kazanan ilk ABB FIA Formula E pilotu oldu. Takım arkadaşı André Lotterer, iyi bir pole pozisyonu elde edemedi ve yarışa sekizinci sıradan başladı. Başarılı pilot yarış içerisinde üstün bir performans sergileyerek dördüncü sıraya yükseldi. Maalesef pilot ile takım arasındaki bir iletişimsizlik nedeniyle Alman pilot yarış sonrası bir ceza aldı ve bu nedenle 14. sıraya geriledi.

DS Techeetah takım müdürü Mark Preston yapmış olduğu değerlendirmede: “Jean-Éric gerçekten de hızlıydı. Bern’in kralı Vergne bu zaferi sonuna kadar hak etti. Ancak sergilemiş oldukları inanılmaz performans için takıma ayrıca teşekkür etmek isterim. Hem pilotlar hem de markalar şampiyonluğuna giden yolda son iki yarış kalmışken, New York’a son derece iyi bir pozisyonda gidiyoruz. Pilotlar klasmanında 32, markalar klasmanında ise 43 puanla aslında hatırı sayılır bir avantaja sahip olsak da, bu her şeyin sona ermiş olması anlamına gelmiyor. Hala koşulması gereken iki yarış ve bununla birlikte toplanabilecek birçok puan söz konusu” derken, DS Performance pilotu Xavier Mestelan Pinon ise: “Jean-Éric ve DS Techeetah ekibini gönülden tebrik ediyorum. Bu sezon elde edilen üçüncü zaferle birlikte yarışın beşinci sezonunda şampiyon olmaya daha da yaklaşmış olduk. Araç üzerinde yapmış olduğumuz en güncel iyileştirmeler karşılığını verdi ve bize bu yarışta önemli bir avantaj sağladı. Sergilemiş oldukları yoğun çaba için takıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum!” diye konuştu.

DS Techeetah  pilotu André Lotterer de: “üst sıralara tırmanmak için mühendislerim ile birlikte çok zorlu bir mücadele verdikten sonra böyle ağır bir ceza almak utanç vericiydi. Elbette, dördüncülük için verilen puanlar şampiyonluk mücadelesinde çok kıymetliydi. Doğal olarak pes etmiyor ve New York için çok iyi hazırlanarak orada çok kıymetli puanlar toplamayı hedefliyoruz” dedi. DS Techeetah pilotu Jean-Éric Vergne yarış sonrası yapmış olduğu değerlendirmede: şöyle konuştu; “takım çok iyi çalıştı ve takımın çabası sayesinde çok iyi bir yarış günü geçirdik. Sonlara doğru gelen yağmurla gerçekten de stresli bir yarış oldu. Çok dikkatli olmalıydım. Yarışta ikinci olmak yarışı duvarda bitirmekten her zaman iyidir. Tabii ki yarışı kazanmaya çalıştım, ama aynı zamanda ekstra temkinli davrandım. Sonuç olarak takım için harika bir hafta sonu oldu. Hem pilotlar, hem de markalar klasmanında lideriz ve ciddi bir avantaja sahibiz. İşler yolunda ilerledi ve elde etmiş olduğumuz sonuçtan son derece memnunum.” | Kaynak; DS media, 24 Haziran 2019 : 16.13

İsviçre E-Prix’si | 1 Jean-Éric Vergne (DS Techeetah), 2 Mitch Evans (Jaguar), 3 Sébastien Buemi (Nissan), 4 Sam Bird (Envision), 5 Maximilian Günther (Dragon), 6 Daniel Abt (Audi), 7 Alex Lynn (Jaguar), 8 Felipe Massa (Venturi), 9 Lucas Di Grassi (Audi), 10 Stoffel Vandoorne (HWA). Pilotlar Klasmanı | 1 Vergne (DS Techeetah) 130 puan, 2 Di Grassi (Audi) 98, 3 Evans (Jaguar) 87, 4 Lotterer (DS Techeetah) 86, 5 Da Costa (BMW) 82, 6 Frijns (Envision) 81, 7 Buemi (Nissan) 76, 8 Abt (Audi) 75. | Markalar klasmanı | 1 DS Techeetah 216 puan, 2 Audi 173, 3 Envision 150, 4 Nissan 139, 5 Mahindra 117, 6 BMW 106, 7 Jaguar 98 , 8 Venturi 88.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top