Körfez tatsız..

Türkiye Pist Şampiyonası’nın (TPŞ) 1’nci yarışı için Körfez Yarış Pisti’nde bugün antrenman ve sıralama turları koşuldu. Maxi, Süper ve Süper Production Grup olmak üzere üç farklı kategoride toplam 21 kayıt olmasına karşın, bugünkü sıralama turları tat vermedi. Maxi Grup’ta üç ekip kaydı olmasına karşın, İzmirli Ahmet Mutlubaş’ın son anda sıralama turlarına katılmaması ve İstanbullu Tuğrul Köselerden’in de Seat Leon’unun idari ve teknik kontrollerini yaptırdıktan sonra antrenman ve sıralama turlarına katılmadan İstanbul’a dönmesi üzerine, maxi grupta tek başına kalan İstanbullu İbrahim Okyay, pistteki en güçlü otomobil olan BMW Z4’ü ile pistte sadece birkaç ısınma turunu tek başına attıktan sonra pit’e çekilmeyi tercih etti.

Süper grupta da Polo ve Honda’lı rakiplerine karşı BMW 320i’si ile açık ara kazanması beklenen Yağız Gedik, sıralama turlarının başlarında ayarları için bir kaç kez pit’e girip servis alarak yeniden çıktı ama zaman konusunda kendisini fazla zorlamadan günü kapadı. Honda ve Polo’larla en kalabalık grubu oluşturan ve bu yıl ilk kez yarışacak olan Süper Production grubunda antrenman turlarında pistin deniz tarafındaki virajlarında birkaç aracın katıldığı temas yaşandı. Bazıları çekilerek te olsa hepsi servise geri dönerek yarınki mücadeleye hazırlandılar. Öğleden önce pist üzerinde görülen yağmur asfaltın tren tarafındaki virajında birikintiye neden olurken, bazı sporcular pistteki çizgilerini bozmamak adına birikintiyi yarmaktan çekinmedi.

Bugünkü antrenman ve sıralama seanslarına seyirci ise hiç ilgi göstermedi. Öğleden önce ise pistte ‘Tosfed Yıldızını Arıyor’un seçmeleri yapılırken, Körfez Yarış Pisti’nde sezonun ilk ulusal mücadelesi Pazar günü mahalli seçimler nedeniyle bir gün önce, yarın (cumartesi) gerçekleştirilecek. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Körfez | 21 Haziran 2019 : 22.45

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top