DS çifte podyum peşinde

FIA ABB 2018/2019 Formula E Şampiyonasının 11. yarışı 22 Haziran 2019’da İsviçre’nin Bern şehrinin caddelerinde gerçekleşecek. DS Techeetah, Pilotlar ve Takımlar sıralamasının ve Voestalpine mücadelelerinin tepesindeki bu eşsiz Avrupa yarışına hazırlanıyor.  Bern’de bulunan “la Fosse aux Ours” ilçesinin çevresinde 2.750 kilometrelik bir şerit üzerine çizilen toplam 14 virajlı bu yol, Laubeggstrasse’de başlıyor ve Aare nehrini takip ederek saatin tersi yönünde Rosengarten ve Barengraben’e doğru Unesco’nun dünya mirası listesinde yer alan şehir merkezine ilerliyor.

DS Techeetah Pilotu Jean-Eric Vergne: “Haziran ayı, Le Mans ve Bern yarışlarıyla yılın en yoğun aylarından biridir. Kendimi formumun zirvesine ulaşmak için elimden geldiğince hazırladım. New York’ta sezonun son yarışını olabilecek en iyi şartlar altında tamamlamak için Bern’de maksimum puan almak çok önemli.

DS Techeetah Pilotu André Lotterer: “Berlin yarışında hayal kırıklığına uğradım fakat geride kaldı. Sezon bitmeden, ilk Formula E zaferimi elde etmek için taarruza geçiyorum. Şampiyonayı tamamlamak ise temel hedefim olmaya devam ediyor. New York finallerini iyi bir pozisyonda tamamlamak için Bern’den maksimum puan almak gerekecek. İlk defa, stantlar ve garajlar arasında ayrımı olan bir padok deneyimleyeceğim.  Pist ilgi çekici gözüküyor ve bana uygun olacağını düşünüyorum.”

DS Techeetah Takım Başkanı Mark Preston: “1955’te pist yarışlarının yasaklanmasından sonra İsviçre’deki ikinci yarışımız olacak. Geçen yıl Zürih’ten sonra bu sene Bern’de olacağız. Bu şaşırtıcı özelliklere sahip yeni bir pist;  birkaç yıl önce Long Beach’te olduğu gibi stantlar ve garajlar aynı yerde değil. Yeni bir pisti keşfetmek, her zaman ekstra karmaşıklık seviyesine sahip bir zorluktur. Ancak çifte podyum hedeflememek için hiçbir sebep yok. DS E-TENSE FE19 ve padoktaki en hızlı pilotların ikisinden oluşan güçlü bir yapımız var. Gezegenler sıraya girer ve hata yapmazsak, Bern’de iyi bir yarış gerçekleştirmemiz gerekir.”

DS Performans Direktörü Xavier Mestelan Pinon, : “Berlin’deki podyumdan sonra, bu şampiyonanın sonunda yapılacak bazı iyileştirmeleri teyit etmek için 2019/2020 sezonunun testlerinden faydalandık. Son üç yarıştan önce, her iki sıralamada da başı çekerken, pilotlarımıza bu yüksek performansı sunmak çok önemli.” | Kaynak; DS Performans, Media, 19 Haziran 2019 : 15.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top