Akio Toyoda “İtalya Rallisi yürek sızlattı”

Toyota Gazoo takım Başkanı Akio Toyoda, İtalya Rallisi’nin kendileri için yürek sızlatıcı olduğunu söyledi. Yaptığı yazılı açıklamada takımın Estonyalı ekibi Ott Tanak ve kopilotu Martin’in podyum hırsına karşın arabanın son etapta yavaşladığını gördüğünde kahrolduğunu belirten Toyoda, “bence ekibin yaşadığı hayal kırıklığı hepimizden çok daha büyüktü. Onların yarışı bitirmesine yardımcı olamadığımız için de, yarışı izleyen tüm seyirciler için de çok üzgünüm” dedi. Daha önce hiç zafer kazanmadan yorum yapmadığını söyleyen Başkan Toyoda, “İtalya’daki yarış gerçekten önemliydi. Takamoto rallide kaldıktan sonra bana ‘üzgünüm’ dedi. Takamoto’yu gelecekte Yaris WRC ile podyumda görmek istiyorum” dedi.

Kris Meeke’nin Yaris’in kendisine sürüş için çok iyi bir his verdiğini söylediğini, Yaris’i heyecan verici bir hızda sürerken kendisinden bunu duyduğuna sevindiğini ve sonucunu görmek için sabırsızlandığını belirten Toyoda, “Jari-Matti da bana bir dahaki sefere kesinlikle iyi bir sonuç getireceğini söyledi. Jari-Matti’nin mücadelesini defalarca gördükten sonra, ona da iyi şanslar geleceğinden eminim” dedi. Son etaba lider giden takımın Estonyalı pilotu Ott Tank için de Başkan Toyoda şu ifadeleri paylaştı; “arabadan indiğinde suratındaki pişmanlık ifadesini asla unutmayacağım. Mekaniklere tek tek sarıldı, tüm ekip üyelerinin üzüntüsüyle karşı karşıya kaldı. Bu sahne bana dokundu. Ott ve Yaris’in şampiyon olmaları gerektiğini düşündüm. Hedefimiz Yaris’i daha ​​iyi ve çok daha güvenilir bir araba yapmak. Tommi (Makinen) ile birlikte bu hedefi gerçekleştireceğiz.”

Toyota Gazoo Başkanı Akio Toyoda, takımın LeMans’taki son zaferi hakkında da görüşlerini şu sözlerle paylaştı; “Kazuki’nin galibiyetten sonra gözyaşlarıyla yorum yaptığını gördüm. Takım arkadaşlarına karşı olan duygularını etkilendim, teşekkürler. TGR WEC takımının gerçekten harika bir takım haline geldiğini hissettim, Kamui, seni tekrar hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. Kendi işim olduğu için üzülüyorum. Kazuki, Kamui, her ikinizin duygularını da kesin olarak aldım ve daha güçlü bir ekip ve daha iyi bir araba yapma sözü verdim. Sébastien, Fernando ve Kazuki; Mike, José ve Kamui, hepiniz gerçekten harika bir takımsınız. Le Mans’ı iki yılda bir bitiren ve üst üste iki yılda kazandığınız için teşekkür ederiz.”
Kaynak; Toyota Gazoo media, 18 Haziran 2019 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top