FIA rallide hibrid istiyor

Ralli komisyonu başkanı Yves Matton‘a göre, FIA 2022’den itibaren Dünya Ralli Şampiyonası’na hibrid teknolojisini getirerek yeni üreticiler kazanmak istiyor. Bütçe maliyetleri arttırılmadan rekabetin bozulmaması da göz edilerek yürütülen plana göre, gelecek hafta yapılacak FIA Dünya Motorsporları Konsey toplantısında, ralli komisyonun başkanı Yves Matton tarafından ayrıntılı bilgi sunularak regülasyonun sezon sonunda hazırlanması sağlanacak. Citroën eski spor direktörü Matton, “hedefimiz, sezon sonunda düzenlemelerin yapılması, böylece üreticiler 2020 sonuna kadar bu konuda çalışabilirler” dedi ve ekledi; “Bu süreç, üreticilerle birlikte kararlaştırıldı. Normalde, yeni bir otomobilin geliştirilmesi için 18 ay gerekiyor ancak yeni bir teknoloji kullanıldığında bu süreç altı ay olacak.”

Matton yeni düzenlemeleri somutlaştırmak istemezken, en büyük zorluğun bütçede bir artışa yol açmayacak kurallar bulmak olduğuna işaret etti ve “çok fazla tartışma olacağını düşünüyorum. Maliyetlerin önceki arabalarla aynı kalmasını istiyoruz. Diğer bazı kısımlarda da teknik tasarruf sağlanabilmeli” dedi. Rallymagazin’deki habere göre, Fia’da rallinin patronu olan Matton, “üreticilerin mümkün olduğunca bundan faydalanmaları gerekiyor. Fikir karlı bir hibrit çözüm bulmak. Benzer bir bütçeye sahip olmak istiyoruz, ancak diğer disiplinlerde gördüğümüz gibi üreticilerin toplam maliyetlerinin artmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Maliyetleri düşürmek için FIA, Formula E’nin sahip olduğu McLaren pilleri gibi tüm ekipmanlar için tek bir tedarikçi belirleyebilir. Sportif kriterler ile ilgili olarak ta mevcut içten yanmalı motorlar kullanılmaya devam ederken, elektrik motorları taşıma aşamasında CO2 azaltımı için kullanılacak. O zaman mevcut güç fazlası nasıl kullanılır, beklenmeli. Yeni WRC’lerin performansı daha sonra 400 beygiri aşabilir. Matton, WRC’de rekabetçilik momentumunu sağlamaya devam etmek istediklerini şu sözlerle dile getirdi; “şu anda neye sahip olduğumuzdan emin olmak istiyoruz; bu, tüm üreticilerin aynı olması gerektiği anlamına gelir, ancak seviye aynı zamanda yeni üreticilerin de hızla dahil olacağı şekilde olmalı. İki yıl sonra yeni üreticiler getirmek istiyoruz ve aynı zamanda muhtemelen şampiyon olma şansı da veriyoruz.” FIA bu konuda görevi Hyundai Motorsport’un eski takım direktörü Michel Nandan’a vermek istiyor | Kaynak; Rallymagazin
9 Haziran 2019 : 12.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top