Sordo; “Ogier’un ifadelerini anlayamıyorum”

Portekiz Rallisi’nden sonra Citroein pilotu son şampiyon Sebastien Ogier’ın rakip takım Hyundai’nin Direktörü Andrea Adamo’yu hedef alan sert açıklamalarının yankıları artarak sürüyor. Hyundai’nin İspanyol pilotu Dani Sordo‘ya sportmenlik dışı taktik verildiğini seslendiren Ogier’ın bu iddialarına karşın İspanyol rallici Sordo (üstte) ‘açıklamaları anlaşılmaz bulduğunu’ söyledi. Adamo ise, Pazar günkü açıklamasında “Sebastien Ogier’in polemik yaratan ifadeleri hakkında yorum yapmayacağız” dedi ve bugüne kadar da iddialar hakkında yeni bir yorum yapma gereği duymadı.

Sebastien Ogier yarıştan hemen sonraki basın toplantısında verdiği bir soruya verdiği yanıtta Sordo’nun Adamo tarafından verilen talimatla takım arkadaşı Thierry Neuville’nin yakın rakiplerinin önünde kalıp onları toz altında bırakmakla görevlendirildiğini iddia etmişti. Ogier, bunun sportmenlik dışı olduğunu iddia etse de benzer takım kararları WRC’de daha öncede yaşanmış ve rekabeti adına sıkça kullanılan bir yöntem. Şampiyon, iddiasını dayandırdığı kaynaklar hakkında detay bilgi vermedi, ancak bu bilgilerinin bir pilot veya kopilottan olmadığını da vurguladı.

Ogier, Adamo’nun planına uymadığı iddiası ile de gerçek bir sporcu olduğunu belirterek Sordo’yu övmeyi de unutmadı. Sordo ise yaptığı açıklamada Ogier’in bu ifadelerini anlayamadığını söyledi. İspanyol rallici, “neden gerçek olmayan bir şeyden bahsettiğini anlayamıyorum” dedi ve ekledi; “övgüsünden yana memnun olsam da, takımım diğer takımlara özellikle de Toyota’ya zarar veren hiçbir şey yapmak istemedi.” | 5 Haziran 2019 : 21.05

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top