“Zor bir galibiyet oldu”

Ott Tänak ve Toyota Gazoo Racing takımı Portekiz Rallisi’nde zor bir galibiyet kazandı. Cuma günü rallinin üçüncü etabından bu yana ön saflarda yer alan Tanak, takım arkadaşı Kris Meeke ile birlikte avantajlarını korumak için günün ilk üç etabında bastırdı ve her seferinde en hızlı iki zamanı yaptılar. Meeke son etapta viraj içindeki bir ağaç kütüğünü çarpıp abandone olmak zorunda kaldı. Tanak ve kopilotu Martin Järveoja, zafere ulaşmak için son iki etabı mükemmel bir şekilde kontrol ettiler ve Powerstage’de 3 bonus puan için en hızlı üçüncü zamanı yaptılar. Cumartesi günü son etaptan önce durduktan sonra, Jari-Matti Latvala Pazar sabah yeniden başladı ve 7’nci bitirmek zorladı ve Toyota’nın markalar şampiyonluğu için değerli puanlar kazandı.

Takım Direktörü Tommi Mäkinen, Portekiz zaferi sonrası yaptığı açıklamada “Ott ve takım için başka bir harika zafer. Yolda ikinci olmasına rağmen cumadan önde olan ve zor şartlarda her şeyi iyi idare ederken gerçekten güçlüydü. Hafta sonu performansımız çok iyiydi. Diğer iki otomobilin de orada olma hızına sahip olduğunu gördük. Ne yazık ki, Jari-Matti dün sorunu yaşadı ve Kris bugün oldukça maliyetli olan küçük bir hata yaptı. Ancak her iki şampiyonada da işler hala doğru yönde ilerliyor ve güvenle bekliyoruz ”dedi.

Takım adına yeni ve önemli bir zafer kazanan Ott Tänak “Podyumun en üst basamağında yer almak harika bir duygu. Uzun ve çok zor bir hafta sonuydu, kesinlikle sahip olduğum en zor galibiyet oldu. Cuma günkü performansımız, özellikle de yoldaki konumumuzu göz önüne alırsak, gerçekten güçlüydü. Cumartesi günü çok sıkı bir şekilde mücadele etmek zorunda kaldık, ama son gün her şey iyi çalıştı. Hızımız ortadaydı. Günün ilk etabında biraz dikkatliydim, çok fazla zor toz vardı ve bir şey görmek zordu, ancak bundan sonra güvenle biraz daha fazla zorlayıp daha büyük bir fark oluşturabilirdik. Şampiyonluk çok zor görünüyor ama sanırım Sardunya’ya gidiyoruz” dedi.

Finli rallici Jari-Matti Latvala “Son sabah yeniden başlamak güzeldi ve hedefimiz ilk 10’a geri dönüp bazı puanlar almaktı. Ne yazık ki, Power Stage’de hızlı bir şekilde gidemedik: Sonuçta, genelde 7’nci olabildik. Özellikle takım için bazı önemli puanlar aldık. Şahsen, dün çok güçlü geçtiğimiz için sonuçtan memnun olamıyorum. Ama hız orada, bu çok önemli ve arabanın hızlı olduğunu biliyoruz. Sonraki ralliyi dört gözle bekliyorum ve bazı olumlu rallilerimizin olabileceğine inanıyoruz” dedi.

Kris Meeke “Son güne iyi başladık. Farkı artırabildik ama sonrasında sadece tutmaya çalıştık. Ne yazık ki, son etapta sorun yaşadık ve yeniden yükselmemiz mümkün olmadı.. Powerstage’e girerken, savaşacak çok şeyim yoktu, bonus puanları benim için büyük bir endişe değildi. Ama sağ bir virajda iç kısımdaki çimlerde bir ağaç kütüğü vardı ve bu notlarımda yoktu. Direksiyon simidi açıkken yakaladım. Tamamen benim hatamdı. Takım için üzüldüm çünkü çok güçlü bir podyumumuz vardı. Şimdi bu hafta sonu devam etmek ve pozitif olmak zorundayız: Bu arabada hala güçlüyüm ve dört gözle beklemeliyiz” diye konuştu. | Kaynak; Toyota Gazoo Racing Media, 2 Haziran 2019 : 22.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top