Portekiz’de Tanak zafere çok yakın

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 7’nci ayağı Portekiz’de ikinci günü de (cumartesi) lider kapatan Estonyalı rallici Ott Tanak, zafere koşuyor. Toyota Gazoo Racing takımının podyumdaki başarısı son günü taşınırken, Ott Tänak uzun ve sert bir günün sonunda takım arkadaşı Kris Meeke’nin 4.3 saniye önünde günü lider kapadı. Rallinin en uzun günü, üç etaplık iki ayaktan oluşan 160.7 rekabetçi kilometreye sahipti. Sabah, takım güçlü bir performansla ilk üç sıradaki yerini korudu. İlk gün (Cuma) akşam Meeke ilk etapta en hızlıydı, ikinci sırayı alan Jari-Matti Latvala sonraki iki etabı kazanmadan önce avantajını arttırdı. Tänak liderliğini korudu ve fren sistemindeki sorunları etaplar arasındaki karayolunda onarabildi. Etaplar öğleden sonra yapılan ikinci geçiş için çok daha zor oldu. Latvala’nın sorunu devam etti ve ayağın son etabından önce durması gerekti ve genel klasmanda 11’nciliğe geriledi. Tänak öğleden sonraki son etabın bitimine yakın problem yaşadı, ancak öğleden sonraki her üç etapta da da en hızlı olan takım arkadaşı Meeke’yi geride bıraktı.

Gün sonunda takım direktörü Tommi Mäkinen, görüşlerini açıklarken şunları söyledi; “Bu inanılmaz derecede zor ve çok hareketli bir gündü. Ancak takım hala güçlü bir yerde, ilk ve ikinci sırada genel olarak son güne gidiyoruz. Jari-Matti için çok üzgünüm, çünkü çok güçlü bir sabah geçirdi, çok hızlıydı ve gerçekten iyi bir sonuç aradığını biliyorum. Ott’ın da benzer bir sorunu vardı: Neyse ki, günün sonuna çok yakındı ve çok ciddi değildi. Her iki durumda da olanları çok dikkatli bir şekilde araştırmalı ve tekrar yaşanmayacağından emin olmak için Sardunya’dan önce ne gerekiyorsa yapmalıyız. Son gün olan yarın (pazar) savaşmaya devam edeceğiz: Genel olarak hala birinci ve ikinci sıradayız. Farklar küçük ama pilotlarımızın iyi bir hisleri olduğunu ve sonuna kadar zorlamayı dört gözle beklediklerini biliyorum.”

Ott Tänak’ın yine gün sonunda soruları yanıtlarken sözleri şöyle oldu;  “Gerçekten zor bir gündü. Zaten ilk etapta frenleri erken kaybettik. Transfer bölümleri üzerinde çok çalışmak zorunda kaldık ama arabayı uzun süre sorunsuz hale getirmeyi başardık ve ardından serviste ekip tamamen sorunu giderdi. Öğleden sonraki ayak kesinlikle ralli için en zorlayıcıydı. Her yerde çok fazla kaya vardı, bu yüzden arabalar için çok zorlayıcıydı. Ne yazık ki, son aşamada bir sorunla karşılaştık ve devam edeceğimiz için şanslıyız. Biz hala öndeyiz ve son gün için iddialıyız. Otomobilin kazanma hızı ve performansı olduğunu biliyoruz. Pazar günü sürüşleri bazen oldukça sıkıcı olabilir ama bu sefer zorlamamız gerekecek ve ben de savaşmayı dört gözle bekliyorum.”

Jari-Matti Latvala, “Gerçekten iyi bir sabah geçirdim. İki sert lastik kullandım ve gerçekten iyi çalışıyorlardı ve çok zorlayabiliyordum. Hızdan çok memnun kaldım. Araba gerçekten iyi hissediyordu ve iyi bir ritim içindeydim ve zevk alıyordum. Sonra öğleden sonraki ilk aşamada, cephede garip bir his vardı ve bir şeyin doğru olmadığını biliyordum. Devam etmek için bir düzeltme yapmaya çalıştık ama yol çok zordu ve sonunda kırıldı. Sinir bozucu çünkü podyuma geri dönme şansımız olduğunu düşündüm. En azından hız var: Bu beni motive ediyor ve savaşmaya devam edeceğimizi biliyorum. Yarın bu ralliden bazı puanlar almaya çalışacağız” dedi.

Kris Meeke de “Benim için iyi bir gündü, muhtemelen bu arabanın içinde elimden gelenin en iyisini. Araba kullanmaktan gerçekten zevk aldım ve bu sabah dünden çok daha iyi bir ritim buldum. İkinci geçişlerde mücadele ettim, ama bu öğleden sonra mutlu olduğum için iyi zaman geçirdim. Yerimizi savunmak için çok zorlanmamız gerekti ve ben de her şeyi verdim. Gerçekten güçlü bir ralli için Jari-Matti adına üzülüyorum. Ancak, özellikle otomobiller için zorlu bir ralli oldu: Çok sıcak ve kurak olmasından dolayı, yollar ikinci geçişte gerçekten kırıldı. Gördüğüm en kötü koşullardı. Şimdi Ott ve benim için podyumda 1-2 olarak finişe gelmeye çalışmak önemli, elimizden geleni yapmamız gerekecek” diye konuştu. | Kaynak; Toyota Gazoo Racing,
2 Haziran 2019 : 11.36

Porttekiz Rallisi 2. Gün Genel Klasman
1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2h47m23.1s
2 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +4.3s
3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +9.2s
4 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +21.0s
5 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +1m37.5s
6 Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +2m02.7s
7 Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +6m10.4s
8 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5 Evo) +8m33.8s
9 Jan Kopecky/Pavel Dresler (Skoda Fabia R5 Evo) +9m35.3s
10 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Skoda Fabia R5) +10m04.8s
11 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +10m52.5s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top