Kartepe’de de ‘Pembe Panter’..

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Kartepe’de ‘Pembe Panter’ brandingli Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile İstanbullu yarışçı Emin Cem Yalın günün 1’ncisi olarak sezon zaferlerini üçledi. Kocaeli’nin Derbent mevkiinde Kartepe karayolunun 5 km’lik bölümünde yapılan tırmanma yarışı kapalı, soğuk ama yağışsız bir günde yapıldı. 17 Sporcunun kayıt yaptırmasına karşın 14’ünün start aldığı yarışı 12 sporcu tamamlayabildi.

İki antrenman sonrasında üç çıkış üzerinden yapılan yarışta Evo’lara karşı Clio Sport’ların sert rekabeti izlendi. Demirci ve Darlık yarışlarını kazanarak Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda liderliğini üçüncü yarışa taşıyan Emin Cem Yalın, sorunsuz bir gün sonunda toplamda 11 dakika 2 saliselik zamanıyla tüm rakiplerini geride bırakmasını bildi. Yalın, aynı zamanda üçüncü çıkışında kaydettiği 3,39,38’lik zamanıyla da günün en iyi çıkış zamanı kupasını da evine götürerek kategori dört 1’nciliği ile birlikte günü yine üç kupa ile tamamladı.

İki hafta sonra yapılacak olan asfalt Eskişehir Rallisi için antrenman yapmak amacıyla Kartepe’ye katılan grup N şampiyonlarından İstanbullu Uğur Soylu, benzer Evo 9’u ile kategorisinde Emin Cem Yalın’ın ardından 2’nci oldu ama günün genel sıralamasında 2 saniye farkla Clio 2 Sport’lu rakibi Ankaralı Refik Bozkurt’un ardında kaldı. Genç sporculardan Selim Bacıoğlu kategorisinde 3’ncü tamamladığı yarışta Peugeot 207’sinde turbosunda basınç sorunu yaşarken, İzmirli Ayhan Germirli Clio’sundaki ve İstanbullu Ümit Kemal Coşkun Renault 19’undaki mekanik problemler nedeniyle yarışı tamamlayamadılar.

K1’de Murat Can Şen (P106) 1’nci, Hakan Solay (P106GTI) 2’nci olurken, K2’de Bursalı Yiğit Sercan Yalçın (Astra) 1’nci, Nizamettin Kaynak (Palio) 2’nci, Alper Yıldız (Clio 2 Sport) 3’ncü olarak finiş gördüler. K3’de Ankaralı Refik Bozkurt (Clio 2 Sport) 1’nci, benzer aracı ile Erdal Etyemez 2’nci ve yine benzer bir Clio ile Tansel Tunca 3’ncü olarak tamamladılar. K4’de Emin Cem Yalın Evo 9’u ile 1’nciliğe ulaşırken, benzer aracı ile Uğur Soylu 2’nci, P207’si ile Selim Bacıoğlu 3’ncü olarak podyum yaptılar. Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda sezonun 4’ncü ayağı 29-30 Haziran’da Ankara’da yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul, 1 Haziran 19.37

Kartepe Fotoğrafları için aşağıda isimleri olan ajans üyesi sporcuların bannerlarını tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top