Portekiz’de saliseler konuştu

Portekiz Rallisi öncesi bugün öğleden önce yapılan shakedown etabında en iyi zamanı Belçikalı rallici Thierry Neuville kaydetti. O’nun sadece 1 salise daha yavaş zamanıyla 2’nciliğe yerleşen İrlandalı Kris Meeke, gün sonunda yaptığı değerlendirmede, “shakedown etabı rallinin etap karakteristiğini pek fazla temsil etmiyordu, ama araba iyi hissettirdi ve iyi bir ritmimiz vardı, bu yüzden bunu ralliye taşımak istiyoruz. Bu hafta burada yüksek sıcaklıklarda uzun ve sert bir ralli olacak. Toz yarın sabah sorun olabilir ve cumartesi günü uzun ayakta lastiklere bakmamız gerekecek. Ama burada rekabet etmekten her zaman zevk aldım ve umarım bir kez daha iyi hissedebiliriz” dedi.

Sunninen’in 6 salise ardından 4’ncü zamana imzasını atan Estonyalı rallici Ott Tanak “shakedown iyi gitti. Arabada kendimi iyi hissettim ve her şeyin çalıştığını doğrulayabiliriz. Güzel yollar ve harika bir atmosfer ile burada Portekiz’de olmaktan her zaman zevk alıyorum. Etap tutkulu insanlarla doluydu. Yarın herkes için yeni ve bizim için zorlu bir mücadele olacak. Yollar oldukça sert bir tabana sahip ve çok fazla yol temizliği olacak, bu yüzden Cumartesi için iyi bir konuma sahip olmak ve üst sıralar için mücadele etmek için çok zorlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Shakedown’da en iyi 7’nci zamanı yapan Finli rallici Jari-Matti Latvala da “shakedown’da yaptığımız ilk iki çıkış gerçekten güzeldi. Ralli öncesi test sırasında yaptığımızdan çok araba ile gerçekten çok mutlu oldum. Üçüncü ve dördüncü geçişler için küçük bir test yaptık. Bu istediğim şekilde işe yaramadı ve zamanlar biraz daha yavaştı, ama bence ralli için tam olarak ne istediğimizi biliyoruz ve bu sadece sürüşe odaklanabileceğimiz anlamına geliyor. Buradaki aşamaları gerçekten seviyorum ve başlamak için sabırsızlanıyorum” diye görüş bildirdi. | Kaynak; Toyota Gazoo media, 30 Mayıs 2019 : 21.55

Portekiz Shakedown Zamanları
1 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 3m02.1s
2 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +0.1s
3 Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +0.4s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +0.6s
5 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.6s
6 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.9s
7 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1.1s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +1.3s
9 Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +1.7s
10 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +1.7s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top