Fabia R5 Evo sahneye çıkıyor

Yoğun bir test programından sonra yeni homologe Fabia R5 evo uluslararası sahneye çıkmaya hazırlanıyor. 2015’teki başarılı selefi gibi, Skoda Fabia R5’in bir sonraki versiyonu da prömiyerini Portekiz Rallisi’nde kutlayacak. Dört yıl önce Skoda Fabia R5, Portekiz Rallisinin sert toprak etaplarında başladı. O zamandan beri, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere bu modelin toplam 273 adet satışı gerçekleşti. Skoda Motorsport, WRC2 kategorisini üst üste tam dört kez kazandı. Ayrıca, Skoda takımları kendi kategorilerinde toplam 747 zafere imzasını attı, 56 da bölge ve ulusal şampiyonluk elde etti. Esapekka Lappi, Pontus Tidemand ve Jan Kopecký, bu dönemde WRC2 şampiyonu oldu. Şimdi, halef Evo modelin kendisini kanıtlaması gerekiyor.

Skoda Fabia R5 evo, Portekiz’deki Dünya Ralli Şampiyonası’na homologasyonunu tamamladıktan sonra ilk kez katılacak. Skoda Motorsport’un patronu Michal Hrabánek, “yeni homolog olan Skoda Fabia R5 evo’nun Çek Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Krumlov Rallisi’ndeki ilk seferinde sorunsuz bir şekilde çalıştığı ve Pavel’i zafere taşıdığı için memnunuz. Kapsamlı bir test programından sonra, Dünya Ralli Şampiyonası’nda ilk kez Fabia R5 evo’sunu görmek için sabırsızlanıyorum” dedi. Hrabanek “Şili’deki ralli WRC2 Pro kategorisinde ilk galibiyetimiz iyi oldu.  Rovanpera Dünya Ralli Şampiyonası’na geri döndü. Ocak ayının Çek Şampiyonası’nın asfaltta kazanmasından sonra, şimdi Fabia R5 evo’nun potansiyelini Portekiz toprağında göreceğiz” diye konuştu. Skoda 15 ekibin kayıt yaptırdığı R5 kategorisinde en popüler marka.

Portekiz Rallisi, 2015 yılında Porto’nun kuzeyindeki bölgeye geri döndükten sonra, bir kez daha WRC takviminde en popüler ralli arasında yer alıyor. Ünlü atlama noktası ile ‘Fafe’ etabı her yıl on binlerce hayranı çekiyor. Etabın atmosferi tamamen dolu bir futbol stadyumunun tribünü ile karşılaştırılabilir. 30 Mayıs Perşembe akşamı Pitoresk Coimbra şehir merkezinde başlayacak olan ralli 31 Mayıs Cuma günü yaklaşık 90 kilometre mesafedeki altı özel etabın planlandığı Arganil çevresindeki bölgeye geri dönüyor ve Lousada’in kuzeyindeki seyirci etabıyla gün bitiyor. 2018’de etkinliğin en uzun günü olan 1 Haziran Cumartesi 165 km’den daha uzun bir mesafede sekiz özel etap ve kumlu yamaçların ve kayaların bulunduğu kaba geçişler doğru lastik seçimini başarının anahtarı olarak kılıyor. Daha yumuşak bileşikler kumlu zeminde daha fazla çekiş vaat etse de daha sert lastikler daha uzun etaplarda daha az aşınma garanti ediyor. 2 Haziran Pazar günü, ünlü atlama etabı da dahil olmak üzere hızlı ve pürüzsüz toprak yolları ile Fafe özel etabı tüm ralli hayranları için gerçek bir mıknatıs. Porto yakınlarındaki Matosinhos’ta Pazar günü saat 14.20’de sona erecek 306.97 kilometrelik 20 etap geçilecek. | Kaynak; Rallyemagazin,  29 Mayıs 2019 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top