“Leipaja mükemmeldi”

Oliver Solberg

ERC1 Yeni başlayanlar Oliver Solberg, FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nda en genç kazanan oldu ve bu çarpıcı başarısı ile Liepāja’da tarih yazdı. Ralliyi podyumda tamamlayan pilotların yarış sonrası görüşleri ise şöyle oldu.

Oliver Solberg (1’nci, Polo GTI R5); Kesinlikle harika. Çok mutluyum, çılgınca, hayatımın en büyük günü. Şimdiye dek yaptığım kadar iyi olmamıştım. İnanılmaz, anlayamıyorum. Çok mükemmel bir ralli oldu. Sondan bir önceki etapta çok temkinliydim, çok sert sürdüm, sonra da sadece bütün hafta sonu yaptığım şeyi yapacağımı ve tam tempo devam edeceğimi düşündüm. Çok mutluyum, ilk etapta altı saniye ile en hızlı olmama ise çok şaşırdım, bunu kesinlikle beklemiyordum bu kesinlikle bir rüyaydı.. Belki uzun vadede en iyi planım değil ama her zaman zor olmak istiyorum. Lukyanuk her zaman benim kahramanım ve yarıştan önce Letonya’daki yarışlardan onun her videosunu izledim. Babama, ‘bu kadar hızlı gitmek nasıl mümkün olabilir? Bunu asla başaramazdım” dedim. Sonra ilk etapta altı saniye farkla kazandım.

Martin Sesks

Martin Sesks (2’nci, Fabia R5): Tabii ki tecrübem o kadar çok yoktıu, virajlara girdiğimde sadece arabanın ne yaptığını ve ne yaptığımı hissediyordum, bu yüzden sadece pratik yaptım. SS3’ün dar bir bölümünde saman balyalarına çarptık. İlk vitesteymiş ve hiç bir şey olmaması gerektiğini düşünmüştüm ama sonra ön kanadın patladığını gördüm, fakat bir sorun olmadı. R5’in sürüşü için gerçekten güzel bir tecrübe. Yavaş ve seri virajlarda her milimetrenin peşindesin. 4WD ile viraja giriyorsun, biraz kayıyorsun ama bir tork var ve her şey hızlı gidiyor. Mesela direksiyonda daha hızlı olmalısın. Güvenimi ve tecrübemi geliştirebildim ve bu benim temel amacımdı. Ne kadar hızlı olacağımı bilmiyordum. İlk üçe girdiğim için mutluyum, ayrıca zorlu rakiplerle savaşmak güzeldi.

Chris Ingram (3’ncü,Fabia R5) ; Şampiyona rekabeti için gerekli bütçeden yoksunum ama bu üçüncü podyum ile puanlar gelmeye devam ediyor. Hızı tam olarak nerede düşürdüğümüzü biliyorum, sadece hızı düzenli tutmamız gerekiyor. Araba çok iyi çalıştığı için biraz daha fazla zaman alıyor, lastikler ise mükemmeldi. İlk virajda risk almak yerine yavaş gitmem gerekiyordu. Yeterince zorlamadığımızı biliyorum ama bu çok zor bir durum. Bir hata yapmadan iyi bir pozisyon atmak kolay değil, üstelik önümüzdeki rakiplerin kaybedecek bir şeyleri yok. Radyatörü son etaptan önce sabitlemek zorunda kaldık, ama her şey yolundaydı ve son ayak gerçekten umut vericiydi. | Kaynak; ERC Media, 28 Mayıs 2019 : 10.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top