Ogier; “Fafe ikonik bir etap”

Kariyerindeki ilk WRC zaferini 2010 Portekiz Rallisi’nde kazanan Citroen pilotu son şampiyon Sebastien Ogier, yine kariyerinde tam dört kez kazandığı Portekiz’de yeni bir zafer hedefiyle parkura çıkmaya hazırlanırken soruları yanıtladı.

-2009’daki C4 WRC ile Portekiz’de ilk ralliye çıktığınızda 6’ncı giderken sorun yaşamıştınız..

Evet, yüksek bir tepe üzerinde, hızlı bir notu yanlış anladım ve maalesef yanlış yoldan döndüm! Portekiz’deki yolların her zaman muhteşem olduğunu düşündüğüm doğru. O zamanlar rallinin güneyde Algarve’da olan ve daha istikrarlı parkurunu tercih ettiğimi söylemek zorundayım. 2015’te, ralli maalesef şartların daha farklı olduğu Porto’da gerçekleşti. Portekizli taraftarlar başka hiç bir yere benzemiyor ve bu, spor için iyi bir şey. Sanırım olayın neden kuzeye geri taşındığını anlıyorum. Bu yılki değişiklik ile daha önce üç günün en zoru olan ilk ayağa geçildi. Yolların daha yumuşak ve hızlı olacağını umuyorum.

-Uzun bir süre boyunca, bu ralli, taraftarları ile ünlüydü. Siz de gençliğinizde izler miydiniz?

“Küçükken, gerçekten takip ettiğim tek ralli Monte-Carlo’ydu. Geçmişteki resimlere baktığımda hiç şüphesiz etkileyiciydi. Hem seyirciler hem de ekipler o zamandan bu yana yapılan tüm çabalar sayesinde şimdi daha yüksek güvenlikten yana memnunlar.

-2010’da Yeni Zelanda’daki performansınız hemen ardından Portekiz’de ilk zaferinizi kazanmayı bekliyor muydunuz?

Kazanmaya çok yakın olduğumuz noktaya kesinlikle gelmiştik, bu yüzden elbette bunu mümkün olduğu kadar çabuk yapabileceğimizi umuyordum. Ancak, son adımı atmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu ralli kariyerimde oldukça önemli bir aşamaydı, daha sonra gelişmeye ve ilerlemeye devam ettik. İlk ralliyi kazanmak kesinlikle biraz baskı altında bırakıyor, omuzlarımdan bir ağırlık kalkmış gibi hissediyorum.

-En önemli zaferiniz denilebilir mi?

Çok sayıda harika zaferlerim olduğu için şanslıyım. İlk galibiyetimiz ve hiç şüphesiz en önemlilerinden biri olduğu için bu, her zaman biraz özel olacak, çünkü daha yüksek hedef almamız için daha rahat olmamızı sağladı.

-Bu yılın parkurunda en sevdiğiniz etap hangisi?

Fafe, ikonik durumuna ve zıplama etrafında toplanan dev kalabalığa ek olarak, sürüş açısından da muhteşem bir etap. Ralliden daha çok bir yarış pisti gibi hissettiriyor. | Kaynak; Citroen WRT Media, 28 Mayıs 2019 : 10.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top