Tanak Şili’de zafere koşuyor

Şili Rallisi’nde ikinci gün de Toyota Gazoo takımının Estonyalı pilotu Ott Tanak’ın liderliğinde tamamlandı. Rallide ikinci gün, 20 km’lik Rio Lia etabının ilk geçilişinde Hyundai pilotu Neuville’nin en iyi zamanı ile geçildi ve Belçikalı bu atağı ile 2’nci giden son şampiyon Ogier ile arasındaki farkı 1.4 saniyeye indirerek 3’ncülüğe yükseldi ve podyuma adım attı, liderlik ise Tanak’taydı. Etabun finişinde WRC mikrofonlarına Tanak, “biraz zaman kaybettim, çünkü aniden yağmur yağdı ve etabın ortasında derin bir sis vardı. Güvendeydik ve farkın daha büyük olmasına sevindim” dedi. Günün ikinci rallinin ise 8’nci ve 23 km ile rallinin en uzun etabı olan Marias Las Cruces etabına rallide tempo sunu hayli yükselten Neuville’nin kazası damgasını vurdu (altta).

Loeb, etabın en hızlı ismi oldu, Tanak 3’ncü zamanla tamamladığı etaptan sonra liderliğini bir sonraki etaba taşıdı. Etap sonunda Ogier, wrc.com mikronlarına görüşlerini “sadece Neuville ve Gilsoul’un şu anda iyi olduğunu umuyorum çünkü en önemli şey bu. C3’üm bu sabah tam olarak mükemmel değil, ama hala kavga ediyoruz” diye açıkladı. Etabı 2’nci zamanla tamamlayan Latvala, abandone olan Nueville’nin yerine Ogier’in 4 saniye ardından 3’ncü sırada podyuma adım attı. 17 km’lik Pelun etabının ilk geçilişi, rallide ikinci günün ilk ayağında son etap olarak geçildi. Lider Tanak, 2 salise farkla efsane şampiyon Loeb’den daha hızlı çıktığı 9’ncu etap sonrası gün ortası servisine 34.6 saniye farkla lider gitti. Estonyalı yaptığı bu ayak sonunda yine wrc.com mikrofonlarına yaptığı açıklamada “Fark çok, çok küçük, ama kendimi iyi hissediyorum çünkü iyi ve temiz bir araç kullanıyoruz. Şu an için endişelenmiyoruz” dedi.

Öğleden sonra aynı etapların ikinci geçilişinde Rio Lia etabında Ogier, Maria Las Cruces etabında Tanak, Pelun’da ise Loeb en iyi zamanlara imzalarını attılar. Gün sonunda Toyota’nın Estonyalı yıldızı Tanak, son şampiyonun yarım dakika önünde liderliğini son güne taşıdı. Günün son etabına 3’ncü sırada başlayan Latvala mekanik problem yaşadı ve etap sonunda podyumdaki yerini kaybederek 10 sıra kaybetti ve günü 13’ncü sırada kapadı. O’nun yerine podyuma bu kez Loeb yerleşti. Efsane şampiyonun, en az kendisi kadar efsane olan vatandaşı Ogier ile arasındaki farkı sadece 5 saniye olması, Şili’de son gün podyumda işlerin zor geçeceğini işaret etti. Şili Rallisi Ekstra puan verilen superstage dahil 4 etapla sona erecek. | 12 Mayıs 2019 : 01.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top