İstanbullular V Weekend Sports festivalinde buluştu

Anneden babaya, çocuklardan gençlere her yaş grubunun festivali V Weekend Sports başladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un basket atışıyla Intercity İstanbul Park’ta bugün başlayan festivalde; spor, wellness, eğlence, yarışma, kişisel gelişim gibi her türden onlarca eğlence dolu aktivite bir arada bulunuyor. Ailece eğlence dolu bu festivale katılmak isteyenler ücretsiz olan Intercity İstanbul Park’taki V Weekend Sports’u cumartesi ve pazar günleri de ziyaret edebilecekler.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop V Weekend Sports Festivali’nin açılışında yaptığı açıklamada Intercity İstanbul Park gibi çok büyük bir alanın halkın kullanımına açılmasının son derece önemli olduğunun altını çizerek “Özellikle gençlerin, çocukların spora özendirilmesi çok önemli.  Bu alan atıl durumdaydı, şimdi bu alanın halkın kullanımına açarak canlandırıldı ve 365 günün 300 gününde etkinlik yapılır hale getirildi. 3 gün sürecek bu spor etkinliğine çocuklarla beraber Pazar günü tekrar gelmeyi arzu ediyorum. Büyükşehirde bu tür büyük alanlar yok. Bu alan gençler ve çocuklar için nefes alınan bir yer haline geldi. Gençlere ailelere böyle bir etkinlik alanı sağladığı için Vural Ak’ı tebrik ediyorum” dedi. TBMM Başkanı Şentop, bütün standları da gezerek gösterileri izledi. İstanbul İtfaiyesi’nin standında itfaiyeci ceketi giyen Başkan Şentop, mini golf oynadı. İstanbul Büyükşehir Tekvando sporcularının yaptığı nefes kesen gösterileri de uzun uzun alkışlayan Şentop sporcuları tek tek tebrik etti.

Ak: “Intercity İstanbul Park’ı halkımız daha verimli kullansın istiyoruz”

Türk halkının Intercity İstanbul Park’ta yapılan birbirinden farklı festival ve benzeri etkinliklerden aileleriyle doyasıya yararlanmalarını istediklerini belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Intercity olarak bundan sonra Intercity İstanbul Park’ı artık festivallerle halkımızın kullanımına açacağız. Amacımız her 3 ayda bir burada değişik festivaller yaparak insanların eğlenmesini, ailecek hafta sonunu keyifli geçirmelerini sağlamak. Geçen yıl ilkini yaptığımız V Weekend Motoring büyük ilgi gördü ve iki günde on binlerce ziyaretçiyi ağırladık. 2019’un ilk festivali V Weekend Sports bu festival dizimizin ikincisi. Yine binlerce ziyaretçiyi ağırlayacağız. 3 gün sürecek sağlıklı yaşam ve spor festivalimiz olacak ve burada genç yaşlı herkesin ilgi duyduğu spor branşlarına yer veriyoruz” dedi.

Festivale gelenler, koşudan bisiklete, basketboldan e-spora, drone yarışlarından cross fit’e kadar farklı branşlardaki müsabakaları izleme şansına sahip oluyor. Spor ve eğlencenin bütünleştiği V Weekend Sports’ta ayrıca ünlü sporcular deneyimlerini paylaşıyor ve sporseverlerle birlikte eğlenceli bir hafta sonu geçirme olanağını da sunuyorlar. V Weekend Sport’da ailecek hafta sonunu keyifli geçirmelerini sağlamak amacıyla kadınlar ve çocuklar için de birçok özel etkinlik yer alıyor. Pazar günü köpekleriyle gelen aileler için pati koşusu düzenlenecekken, yine aynı gün bebekli aileler için pusetli koşu etkinliği de gerçekleştirilecek. Ziyaretçiler, yoga, pilates, zumba, spinning, nefes teknikleri seansları gibi branşlarının tecrübeli eğitmen ve hocaları ile spor yapma fırsatı bulabiliyorlar. Ayrıca İstanbul Atlı Spor Kulübü tarafından getirilen pony atları ile çocuklara hayvan sevgisi aşılanırken unutamayacakları bir hafta sonu yaşamaları da sağlanıyor. V City Fitness Championship adlı Türkiye’nin en büyük CrossFit şampiyonasına, 24 ülkeden 150 sporcu katıldı ve rekabetin had safhada yaşandığı şampiyona için ülkemizin en büyük CrossFit parkuru kuruldu.

Bisiklet tutkunları için de, Gran Fondo Marmara bisiklet yarışlarının organizatörü tarafından düzenlenecek olan Gran Fondo İstanbul Park Bisiklet Yarışlarında yaklaşık 1.000 sporcu iki gün boyunca ter dökecek. Macera Akademisinin düzenlediği 3 farklı koşu yarışı olan 1 Saat Koşusu, Pusetli Koşu ve Patili Koşu yarışları farklı konseptleri ile hem katılımcı sporculara hem de izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Günümüzün popüler başlıklarından biri olan ve hızla spor dalları arasında kendine sağlam bir yer edinen E-spor kategorisinde de 60 sporcunun mücadele ettiği Intercity eRacing Cup Yarışı düzenleniyor. Ayrıca V Weekend Sports; atletizmden masa tenisine, karateden bilek güreşine, kick box’tan taekwondoya 30’dan farklı spor dalında hem yetişkinlere hem çocuklara deneyimletecek etkinlikler ile ülkemizde gerçekleştirilmiş en büyük spor etkinliği olma özelliği taşıyor. Sağlıklı yaşamı ve sporu hayatında tutan tüm ziyaretçilere girişlerin ücretsiz olacağı festival, şehrin farklı noktalarından İETT seferleriyle de desteklenecek. | 3 Mayıs 2019 : 15.38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top