Ayosk’tan sosyal sorumluluk

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk), sosyal sorumluluk projesi olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlediği ‘trafikte sorumluluk’ etkinliğinde gençleri bir yandan trafikteki sorumluklar konusunda uyarırken, diğer yandan da otomobil sporları ile yakından tanışma fırsatını değerlendirdi. Üniversitenin Manisa ili Muradiye beldesinde bulunan Yağcılar kampüsünde Prof. Ümit Doğan Arınç Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen panelde Ayosk Başkanı İzmirli duayen rallici Mithat Diker, İzmirli tecrübeli pilotlar Erdal Oral ve Fazıl Güceli ile kulübün düzenlediği Ege Kupası’nın direktörü İksir Altınok konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Tosfed İzmir İl Temsilcisi Enis Alpsoy üstlendi. Sinevizyon ekrandan otomobil sporları görüntülerinin izlettirildiği programda gençlere trafikteki sorumluluklar anlatıldı, ardından da otomobil sporlarının önemi ve dikkat edilmesi gerekli konular ile sporla tanışma fırsatları aktarıldı.

Otomobil ve sporlarının Ege ve İzmir ölçeğinde tanıtılması, sevilmesi ve yaygınlaşması için uzun yıllardır maddi manevi desteklerini seferber eden İzmirli duayen rallici Mithat Diker, otomobil sporları ile tanışmak isteyen gençleri Ege Asal Motorspor çatısı altında yapılmakta olan challenge seçmelerine katılmaya davet etti. Diker, Ayosk’un düzenlediği Ege Kupası yarışlarının da gençlerin spordaki ilk adımları için önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı. Erdal Oral ve Fazıl Güceli, otomobil sporlarında ekip ruhu ve önemini anlatırken, İksir Altınok ve Enis Alpsoy da gençleri sporda gözcü ve gözetmen olarak görev almaya çağırdılar. Konuşmalarının sözlerini tamamlamasından sonra katılımcılarla soru cevaplar bölümüne geçildi. Kendilerini yönetilen soruları yanıtlayan panelistler daha sonra öğrencilerle birlikte hem konferans salonu içinde ve hem de girişte toplu fotoğraflar çektirdiler.

Seminer sonrası üniversite rektör yardımcısı tarafından katılımcı ekibe ikram edilen yorgunluk çaylarını yudumlarken Mithat Diker, gençlerin bu sporla tanışmaları ve yapmaları için Ayosk ve şahsı adına imkanları seferber ettiklerini bir kez daha vurguladı ve yönetimin organizasyonları altında fakülteler arası challenge yarışları yapmaya ve Ege Asal Motorspor‘un Kısıkköy’deki eğitim parkurunda gençleri misafir ederek eğitmek gibi farklı etkinliklere destek vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Mithat Diker ve Erdal Oral, daha sonra konferans merkezi önünde sergilenen takımın Palio’su ile yönetimin belirlediği ve güvenlik tedbirleri alınan trafiğe kapalı alanda gösteri sürüşü yaparak sağ koltuklarında gençlere kısa süreliğine de olsa adrenalini yaşattılar. Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Manisa,
3 Mayıs 2019 : 10.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top