Yeni Skoda Fabia R5 hazır

Gözden geçirilmiş Skoda Fabia R5 ralli için hazır! Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapılan dünya galasından sonra, Skoda Motorsport‘un ralli arabası FIA tarafından onaylandı. Çakıl, asfalt, buz ve kar üzerinde yapılan binlerce kilometrelik testten sonra, daha da geliştirilen Skoda Fabia R5, marka tarihinin en başarılı ralli otomobilini üretmeyi başardı. Skoda Fabia üretim modelinin şu anki nesline benzer şekilde, modernize edilmiş Skoda Fabia R5, farların güncel grafiklerini ve daha da keskin bir araç cephesini gösteriyor. Ayrıca, araç performans ve güvenilirlik açısından daha da optimize edildi. Gelecekte Skoda R5 müşterilerinin hepsine fayda sağlayacak gelişmeler, ralli aracının temel bileşenlerini etkileyecek.

Skoda Fabia R5’in optimize edilmiş versiyonu, kendinden öncekinden daha güçlü bir motora sahip. Skoda Motorsport mühendisleri, performansı artırmak için 1,6 litrelik turbo şarjlı motorun güç çıkışını ve yanıt verebilirliğini geliştirdi. Motor bir elektrikli su pompasına ve yeni daha etkili bir soğutma sistemine sahip. Turbo arjın atık kapağı şimdi elektrikle çalıştırılıyor. Gelişmiş hidrolik kontrollü yeni bir yağ pompası, motorun optimum şekilde yağlanmasını sağlıyor. Magneti Marelli’den kontrol elektroniği ve yeni bir ekran içeren yeni elektronik sistemler de mevcut. Vites oranı yeni motor özelliklerine uyarlı ve tahrik sisteminin servis aralıkları uzatıldı. Gövde güçlendirildi, 2019 FIA düzenlemelerine göre yeni bir güvenlik kafesi kuruldu. Yeni direksiyon daha iyi çekiş için daha doğrudan ve daha uzun süspansiyon hareketi için çevrildi.

Skoda Motorsport patronu Michal Hrabánek şunları sözledi; “Gözden geçirilmiş Skoda Fabia R5, R5 projemizin mantıksal bir devamı. Geliştirme süreci sorunsuz ve zamanlandı. Başarılı homologluk, en yüksek motor sporları otoritesi FIA’nın en son güvenlik standartlarına uygun olarak gerçekleştirildi. Şimdi bir yarışmanın ilk başlangıcına odaklanıyoruz ve aynı zamanda müşterilerimiz için ilk araçları üretmeye başlıyoruz.”  Skoda Fabia R5’ten Skoda Motorsport bugüne kadar 269 araç sattı, 2018 de yalnızca 80 adet vardı. Skoda Motorsport, 2019’da Dünya Ralli Şampiyonası için seçilen rallilere iki araçla katıldı. Şu anki WRC2 şampiyonu Çek Cumhuriyeti’nden Jan Kopecký / Pavel Dresler, Skoda Fabia R5’teki Dünya Şampiyonası rallilerinde yarışarak unvanlarıını Çek Ralli Şampiyonası’nda savunmayı amaçlıyor. Finli genç pilot Kalle Rovanperä ve kopilotu Jonne Halttunen, Dünya Ralli Şampiyonası’nın WRC2 Pro kategorisinde yarışıyor. | Kaynak: rallyemagazin,
1 Mayıs 2019 : 16.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top