Dede ve babasının izinde

Nabila Tejpar, bu haftaki Kanarya Adaları Rallisi’nde FIA WRC tecrübesini uluslararası düzeyde geliştirmeye devam edecek.  25 yaşındaki Britanyalı, ERC3 Gençler kategorisine kayıt yaptı ve bu hafta (2-4 Mayıs) İspanyol adasındaki yarışa vatandaşı Catie Munnings ve 2018 ERC Ladies Trophy galibi Emma Falcón da katılacaklar. Tecrübe edinmek isteyen üçüncü nesil ralli pilotu Tejpar’ın Peugeot 208 R2’de kopilotu Max Freeman olacak.

Tejpar, “Peugeot İspanya Ralli Kupası, İngiltere şampiyonası ve benzer kulvarlarda yarışıyordum, ancak ERC’nin iyi bir rekabet alanı olduğunu görmek iyi bir deneyim olacak” dedi ve ekledi; “Daha önce bazı sürücülere karşı yarışmıştım ve onlara karşı hızlandım.” Kanarya Adaları’ndaki asfalt ralli için Tejpar şunları söyledi: “YouTube’a bakıyorum ve oldukça hızlı görünüyor ancak pürüzsüz Asfalt virajlarda bu zorlu bir sınav olacak, çünkü daha önce hiç adada yarışmadım ve rekabetin çoğunun adada olduğunu biliyorum. Son derece iyi bir iyileşme yaptığımdan emin olmak zorunda kalacağımı biliyorum, ancak asıl önemli olan deneyimlerimi güçlü bir kategori olacak şekilde oluşturmak.”

İngiliz Ralli Şampiyonası Bayanlar unvanını iki kez kazanan Tejpar, dedesi ve babasının izinde gidiyor. “Çocukken her zaman rallilere giderdim ama katılmayı hiç düşünmedim. 16 yaşındayken bir ralli otomobili kullanmayı denedim ve aslında ona aşık oldum ve kendime bunu yapmak istediğimi söyledim. Annem ‘hayır’ dedi, önce üniversiteye gitmek zorunda kaldım, bu yüzden diplomamı alıp geri döndüm ve yarışmaya başladım.” Kanarya Adaları Rallisi’nden sonra Tejpar Temmuz ayında Rally di Roma Capitale’ı programına eklemek için planlar yaptı. “Ne olacağını ve gelecek yıl için tecrübemi genişletmek adına en iyi seçeneklerin ne olduğunu göreceğiz” dedi. Tejpar, Asya Başarı Kadınlar Ödülleri’nin spor bölümünde finalist oldu. | Kaynak; ERC Media, 30 Nisan 2019 : 23.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top