Arjantin ardından görüşler..

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Arjantin ayağı Hyundai’nin Belçikalı pilotu Neuville’nin zaferi ile tamamlandı. Ralli Sonrası Toyota ve Citroen takım direktör ve pilotları görüşlerini bildirdi. WRC’de gelecek yarış yine Güney Amerika kıtasında ve Şili’de koşulacak.

Tommi Mäkinen (Toyota Gazoo Takım Direktörü); “Son gün işler oldukça iyi görünüyordu. Kris bu sabah çok hızlıydı, ancak maalesef son etapta podyumu kaçırdı. Jari-Matti harika bir son gün geçirdi. Belki PowerStage sonlarında biraz fazla kayıyordu ve bu yüzden 5 puan alamadı, ama son gün çok iyi bir performans gösterdi. Ott’in günün ilk etabında yolda yapabileceği pek bir şey yoktu, çünkü etap çok fazla kurumuştu. Şili’deki bir sonraki etkinliğe hazırlanıyor ve podyuma geri dönmeyi umuyoruz.”

Ott Tänak; “Arjantin’de son bizim için oldukça zor geçti. Sabah gerçekten güzel zamanlar yapmak için çok uğraştık. Ralliyi 8’nci bitirmek çok sinir bozucu oldu. İyi bir performans gösterdik, ancak iyi bir sonuç alamadık, bu yüzden geliştirilecek çok şey var diye düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz ve Şili’de nasıl savaşabileceğimizi görelim.”

Jari-Matti Latvala; “Dürüst olmak gerekirse, Arjantin sonunda kendimi mutlu hissediyorum. Sezon şu ana kadar zor geçti ve Cuma günü burada kötü bir başlangıç ​​yaptık. Ancak adım adım Cumartesi günü geri dönmeye başladık ve son gün (Pazar) geçen yılın sonunda olduğum seviyeye döndüğümü hissettim. Bunun için gerçekten mutluyum. Mina Clavero etabında çok fazla atak yapmak istedim: Kendine güveniyorsan büyük fark yaratabileceğin bir etap. Bu strateji işe yaradı, bu bana en hızlı zaman için gerçekten iyi bir rekabet sergilediğimiz powerstage için fazladan bir moral verdi. Şimdi Şili’yi ve orada beklediğimiz hızlı ve akıcı etapları dört gözle bekliyorum.”

Kris Meeke; “Son geceki zaman cezası bizi 5’inciliğe düşürdü, ama her şey hala savaşmak için oradaydı. Araba sabah çok iyi çalışıyordu ve çok memnun oldum. Ritim iyiydi ve güç etabına devam ettik, ancak sonundan 6 km sonra, lastik basınçlarının düştüğünü söyleyen bir uyarı ışığı aldım. Nerede olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Elimden geleni yaptım ve bazen böyle sinir bozucu olabiliyor, çünkü son üç rallide en iyi sonucu elde edebilirdik. Bu arabayı kullanmaktan gerçekten zevk alıyorum ve çok çalışmasa da son gün çok keyif aldım.”

Sébastien Ogier; “Puan açısından oldukça iyi bir sonuç, ancak performansımızdan yana memnun değilim. Meksika’da ya da burada ikinci yarıda gördüğümüz gibi oldukça rekabetçi olduğumuz bazı koşullar var. Ancak daha az yol tutuşu olduğunda veya yolun daha teknik olması için iyileştirmek zorundayız. Kalıcılığımızın ödüllendirilmesini görmekten memnunum, çünkü bu hafta sonu bir kez daha sonuna kadar mümkün olduğunca zorlandık. ”

Esapekka Lappi; “Buradaki yolları iyi bilmeme rağmen, açıkça bu ralliden daha iyi bir sonuç almayı umuyordum. Fakat bir lastik patlamasından sonra, lastikte bir anda gevşeklik hissetim, bu da arabanın amortisörüne neden oldu. Yolun kenarındaki bir tümseğe çarptık ve takla attık. Açıkçası, takım için üzgünüm, ama birkaç gün sonra ailemle dinlendikten sonra Janne ve ben Şili’de başaracağız” | 30 Nisan 2019 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top