DS, Paris’ten lider ayrıldı

Paris E-Prix yarışının dördüncüsü ve DS Automobiles’in ev sahibi yarışı ABB FIA Formula E Şampiyonası tarihinde ilk kez ıslak bir yarışa sahne oldu. DS Techeetah, Fransa başkentinin sokaklarında başarılı bir yarış çıkarttı. André Lotterer yarışı ikinci sırada ve Jean-Éric Vergne ise altıncı sırada tamamlarken DS Techeetah, ABB FIA Formula E Şampiyonası Markalar Klasmanında lider olarak geldiği Paris’ten yine lider olarak ayrıldı. ABB FIA Formula E Şampiyonasının bir sonraki ayağı 11 Mayıs 2019 tarihinde Monako E-Prix yarışı ile koşulacak.

ABB FIA Formula E Şampiyonası heyecanı bütün hızıyla devam ediyor. André yarışa ikinci sırada başlarken takım arkadaşı Jean-Éric ise altıncı sırada başladı. İki pilot iyi bir yarış çıkartarak kısa sürede pozisyonlarını geliştirmeye başladılar. Yarışın yaklaşık 15. dakikasında, gökyüzü yarıldı ve bir çiseleme ile başlayan yağmur kısa sürede güvenlik aracını piste çıkartacak seviyeye ulaştı. 30 dakika kadar aralıklarla devam eden yağmur sayısız kaza ve sarı bayrağı beraberinde getirdi. Sarı bayrakla birlikte sayısız fırsat da kaçtı. André Lotterer yarışı ikinci sırada ve Jean-Éric Vergne ise altıncı sırada tamamlarken DS Techeetah, ABB FIA Formula E Şampiyonası Markalar Klasmanında lider olarak geldiği Paris’ten yine lider olarak ayrıldı.

Yarışı ikinci sırada tamamlayan ve Pilotlar Klasmanında ikinci sırada olan André Lotterer: “Paris’te mükemmel bir organizasyona şahit olduk. “Yarışı ikinci sırada bitirdim ve takım adına şampiyonada çok kıymetli puanlar topladık. Robin’in ensesindeydim ve zafere de ulaşmak üzereydim, ancak birden yağmur başladı ve ciddi şekilde yol tutuş zayıflığı yaşadık. Gerçekten de sürüş güvenliği zayıflamıştı ve ben şartları zorlamak yerine güvenli yolu seçtim ve bitiş çizgisine güvenle ulaştım. Risk almadan atak yapmak mümkün değildi. Ekip yine çok iyi iş çıkarttı ve ayrıca takım arkadaşım Jean-Éric de güzel bir yarış çıkarttı. Pilotlar Klasmanında liderin sadece bir puan gerisindeyim ve Markalar Klasmanında liderliğimizi sürdürüyoruz. Bakalım sonraki yarışlarda neler yapabileceğiz.” dedi.

Yarışı altıncı sırada tamamlayan ve Pilotlar Klasmanında altıncı sırada olan Jean-Éric Vergne ise yapmış olduğu değerlendirmede: “Paris E-Prix yarışı geride kaldı. André’yi ikinciliği için tebrik ederim. Takım olarak bizim için iyi bir sonuç oldu, çünkü şampiyonadaki liderliğimizi pekiştirdik. Ben ise karmaşık duydular içerisindeyim. Aslında sıralama turları pek de iyi geçmemişti, ama iyi bir yarış çıkarttım. 12. sırada başladığım yarışı altıncı olarak tamamladım. Bu, bugün yapabileceğimin en iyisiydi. Almış olduğum puanlar şampiyona açısından büyük öneme sahip ve her biri çok değerli. Önümüzdeki yarışlara bakıyorum ve Monako’da çok daha iyi bir yarış çıkartmayı umut ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Daha fazla puan toplamaya ve sezondaki ikinci zaferimi elde etmeye odaklanacağım.” dedi. DS Techeetah Takım Müdürü Mark Preston: “Bugün her iki pilotumuz da muhteşem bir yarış çıkarttılar. Son derece başarılı geçiş manevraları yaptılar, hem de bunu geçişin neredeyse imkânsız olarak görüldüğü bir pistte başardılar. Ev sahibi olarak podyuma çıkmak gurur vericiydi ve André’yi başarısı için tebrik ediyorum, zafere oldukça yakındı.” dedi.

DS Performance Müdürü Xavier Mestelan Pinon ise: “Paris kesinlikle sezonun en zorlu yarışlarından biri oldu. Hava koşulları son derece zorlayıcıydı yarış ve hava koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda gerçekten de gerek iki pilotumuz ve gerekse ekip muhteşem bir performans sergilediler. André Lotterer harika bir yarış çıkartarak Roma’da olduğu gibi burada da ikinci oldu. Yarıştaki ikincilikle birlikte aynı zamanda şampiyonada da ikinci sırada yer alıyor, hem de liderin sadece 1 puan gerisinde. Jean-Éric Vergne de muhteşem bir yarış çıkarttı ve takıma çok kıymetli puanlar kazandırdı. Takım olarak şampiyonadaki liderliğimizi sürdürüyoruz. Her bir puan çok büyük öneme sahip ve kaybedilen bir puan bile bizlere pahalıya mal olabilir. Şimdi tüm dikkatimizi 15 gün sonra koşulacak olan Monako E-Prix yarışına veriyoruz. Gerek Pilotlar gerek Markalar Klasmanında alacağımız her bir puan takımımız için büyük öneme sahip. DS TECHEETAH olarak Markalar Klasmanındaki liderliğimizi sürdürmek istiyoruz ve pilotlarımızın da sıralamada daha da yukarılara çıkmasını umuyoruz. ” ABB FIA Formula E Şampiyonasının bir sonraki ayağı 11 Mayıs 2019 tarihinde Monako E-Prix yarışı ile koşulacak. | Kaynak: DS Media, 29 Nisan 2019 : 17.37

Paris E-Prix Sonuçları | 1 Robin Frijns (Envision), 2 André Lotterer (DS Techeetah), 3 Daniel Abt (Audi), 4 Lucas Di Grassi (Audi), 5 Maximilian Günther (Dragon), 6 Jean-Éric Vergne (DS Techeetah), 7 Antonio Felix Da Costa (BMW), 8 Gary Paffett (HWA), 9 Felipe Massa (Venturi), 10 Pascal Wehrlein (Mahindra), 11 Sam Bird (Envision), 12 Oliver Rowland (Nissan), 13 José Maria Lopez (Dragon), 14 Oliver Turvey (NIO), 15 Sébastien Buemi (Nissan), 16 Mitch Evans (Jaguar), 17 Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) Pilotlar Klasmanı | 1 Robin Frijns (Envision) 81 puan, 2 André Lotterer (DS Techeetah) 80 puan, 3 Antonio Felix da Costa (BMW) 70 puan, 4 Lucas di Grassi (Audi) 70 puan, 5 Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) 65 puan, 6 Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) 62 puan, 7 Mitch Evans (Jaguar) 61 puan, 8 Daniel Abt (Audi) 59 puan. Markalar Klasmanı; 1 DS Techeetah 142 puan, 2 Envision  135 puan, 3 Audi  129 puan, 4 Mahindra 103 puan, 5 BMW 88 puan.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top