AYOSK otokrosu müthişti

Ege Kupası’nın ikinci otokros yarışı, Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından Ege Asal Metal sponsorluğunda İzmir Menderes otokros parkurunda gerçekleştirildi. 4 ayrı kategoride, 2 ayak üzerinden yapılan yarış, izleyenlerin nefeslerini kesti. K1’de pilotlar zorlu toprak parkurda kıyasıya mücadele etti. Kaan Kara her iki ayakta da rakiplerini geride bırakarak 20 tam puanla birinci oldu. Aydın milletvekili Kuvvet Erim yüksek performans sergileyerek rakibi Fatih Yavuz ile aynı puanı almasına rağmen averaj farkı ile üçüncü sırada yer aldı. Kategori 2’de bu yarış ile ilk kez parkura adım atan Aydınlı yarışmacı Hasan Karaömer deneyimli Adanalı yarışmacı Ali Çatalbaş‘ı averajla geçerek birinci oldu.

İzmir ve Ege’de yeni ve yetenekli genç sporcular bularak yetiştirmenin ötesinde kullanımlarına ücretsiz otomobil sunarak spora karşılıksız verdiği desteklerle öne çıkan Mithat Diker bu kategoride ilk ayakta mekanik sorunla finiş göremedi. İkinci ayakta birinci olarak aldığı 10 puan ile üçüncü sırada yer aldı. K3’de Erdal Oral ve Kayahan Kocaçam mekanik problemlere yenik düşerek kupanın ikinci yarışından puan çıkaramadılar. Ali Paker her iki ayakta da başarılı bir performans sergiledi ve birinci oldu. Bahadır Sevinç için şanssız bir gündü. İlk ayakta lastik patlatarak oldukça kötü bir zamanla damalı bayrağın altından geçti. İkinci ayakta da otomobili aks kesince finişe ulaşamadı. Ancak rakipleri de mekanik sorunlarla yarış dışı kalınca ikinci oldu.

2017 yılında yapılan Ege Asal Challenge seçmelerinde birinci olarak spora başlayan Engin Berkan topladığı 20 puanla K4’te günün birincisi oldu. İlk katıldığı yarışta ilerisi için umut veren yarışın en genç sporcusu Mehmet Tuğrul Bakkal müthiş hızlı turlara imza atmasına rağmen finişe 200 metre kala otomobili stop edince ilk ayağı tamamlayamadı. İkinci ayak startına kadarda servisi otomobili çalıştıramayınca hem kendisi hem de aynı otomobil ile start alacak Engin Karadağ yarışamadı. Bu kategoride Duhan Erhan Alşan ikinci, Merve Akyıldız üçüncü oldu. Otokrosta erkek sporcuların rekabetlerine farklı bir renk katan üç kadın sporcu arasında günün en hızlı ismi Yasemin Erikli birinci olurken, Özlem Dalan ikinci, Merve Akyıldız üçüncü sırada yer aldı. Ege Kupası’nın üçüncü otokros yarışı 6 Ekim 2019 Pazar günü İzmir Menderes Otokros Parkurunda yapılacak. | Kaynak; Ayosk bülten
29 Nisan 2019 : 17.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top