Ege’de zafer Kaan Kara’nın

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Ege Asal Metal Ralli Merkezi‘nde bugün yapılan 2019 Ege Kupası 2’nci ayak otokros yarışında grup N Opel Corsa’sı ile 5.06.41’lık zamanlarına imzasını atan İzmirli Kaan Kara günün en hızlı ismi oldu. Parkurda sergilediği hatasız performansı ile Kara, toplam 20 puanla  K1’de 1’ncilik kupası kaldırdığı gibi toplam 21 sporcunun mücadele ettiği yarış sonunda günün de 1’ncisi oldu. Saxo ile Fatih Yavuz aynı kategoride 2’nci, Palio ile yarışan Aydın Millletvekili Kuvvet Erim ise 3’ncü olarak podyumda kupa kaldırdılar.

4 Sporcunun mücadele ettiği K2’de ilk kez tulum giyip Siena ile parkura çıkan Nazillili Hasan Karaömer, toplamda 16 puanla kategoride benzer Siena ile yarışan Ali Çatalbaş ile zirveye ortak olarak dikkat çekti. İlk yarıştaki 6.13.37’lik zamanı kategorideki en iyi zaman olunca 1’ncilik kupası averajla Karaömer’in oldu. Palio’sunda vites problemi yaşayarak İlk yarışta puansız ayrılan yarışın organizatörü Ayosk kulüp başkanı duayen rallici Mithat Diker, servis alanında sorunu giderilen aracı ile ikinci yarışta tempolu bir yarış sergileyerek 5.21.90’lık zamanla finiş gördü ve iki yarış toplamında 10 puan kazanarak kategorisinde podyum yaptı. Ford Ka’sındaki mekanik problemlen nedeniyle ilk yarışta düşük tempoda finiş görebilen Levent Şapçılar ikinci yarışta da parkura çıktı ama mekanik sorununun nüksetmesi üzerine bu kez parkurda kaldı ve günü 6 puanla 4’ncü sırada tamamladı.

Dört sporcunun katıldığı ancak ikisinin abandone olduğu K3’de Ali Paker, Palio ile 1’nci, ikinci yarışta abandone olan Bahadır Sevinç ise 2’nci olup puan ve kupa kazandılar. İlk yarışta Mk2 Escort’u ile amortisör kıran Erdal Oral ve aynı araçla yarışması gereken Kayahan Karaçam yarışı tamamlayamadılar. 5 Sporcunun mücadele ettiği K1’de de Palio ile Engin Berkan 20 toplam puanla 1’nci, Ka ile yarışan Duhan Erhan Alşan 16 puanla 2’nci, bayan sporcu Merve Akyıldız ise 12 puanla 3’ncü olarak günü tamamladılar. Kadınlar kategorisinde ise Palio’larla yarışa katılan üç bayan yarışçı arasında günün en hızlı bayanı Yasemin Erikli oldu. O’nun ardından Özlem Dalan 2’nci, Merve Akyıldız ise 3’ncü olarak podyumu paylaştılar. Ege Kupası otokros yarışından geniş bilgi, fotoğraflar ve videolar yarın (pazartesi) ajansta yayınlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Menderes, İzmir, 28 Nisan 2019 : 22.07


TABLOYU BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top