Arjantin’de ilk lider Tanak

Dün akşam Villa Carlos Paz’daki süper özel etabı ile başlayan Arjantin Rallisi’nde ilk gün Toyota’nın Estonyalı pilotu Ott Tänak’ın liderliğinde tamamlandı. Start sabahı yapılan deneme sürüşünde (shakedown) zorlu koşullar tüm yarışmacılar için şartların da zorlu geçeceğini gösterdi. Villa Carlos Paz’daki servis parkına yakın 4,25 kilometrelik etapta yapılan shakedown’da şiddetli yağmur ve fırtına hafta sonu boyunca yaşanacak hava koşulları ön bilgi verdi. İlk gün geçilen rallinin ilk etabında ise Ott Tanak en iyi zamanı yaparken, son şampiyon Ogier 2’nci, Toyota’nın İrlandalı pilotu Kris Meeke 2’nci, takım arkadaşı Jari-Matti Latvala ise 8’nci zamanları yaptılar. Villa Carlos Paz şehir merkezinde asfalt sokaklar ve toprak rayların bir karışımı üzerinde geçilen ilk etapta Tänak, en yakın rakibinden 1.6 saniye daha hızlıydı.

Toyota Gazoo takım direktörü Kaj Lindström ilk gün sonunda görüşlerini “Bu gece ralliye liderlik etmek iyi bir şey ama gelecek zorluklara odaklandık. Bu muhtemelen uzun süredir en zor Arjantin Rallisi olacak. Geçtiğimiz birkaç gün boyunca çok yağmur yağıyordu ve bu durum etap koşullarını oldukça kötü bir hale getirdi; Ekip, şartlar için doğru ayarları yapmak için çok çalıştı ve pilotlar arabalardan memnun kaldılar. Etaplar zorlaştığında, araçlara zarar vermek çok daha kolay, bu nedenle sürücülerin daha dikkatli bir yaklaşıma ihtiyacı olacak. Hava kurumaya başladı, ancak yarın en azından etapların ıslak olması ve ilk geçişten sonra hangi durumda olduklarını görmek ilginç olacak” diye özetledi.

Estonyalı rallici Ott Tänak; “Bu gece rallide iyi vakit geçirmek, özellikle de yarışı izlemeye gelen birçok tutkulu insan önünde yarışa başlamak güzeldi. Pilotlar olarak, Güney Amerika’da aldığımız destekten gerçekten zevk alıyoruz. Araba iyi bir performans sergiledi ve ilk etapta en hızlı olduk. Ancak birkaç virajdan sonra, yol koşulları o kadar iyi değildi, bu yüzden arabayı biraz korumak zorunda kaldık. Bu her zaman zorlu bir ralli ama hava bu sene fazladan etkiliyor. Birkaç gündür yağmur yağıyor ve yarın etapta çamur ve bol suyun herkes için zor bir başlangıç ​​olacağına inanıyorum” dedi.

Jari-Matti Latvala “Bu hafta sonu herkes için gerçekten zorlu bir yarış olacak. O kadar çok yağmur yağıyordu ki, yolları çok, çok yumuşattı. Bu koşullar otomobiller için zor olacak, bu nedenle dayanıklılık ve gerçek performans hakkında düşünmek zorundayız. Shakedown’da setup için ince ayar yapmaya çalışıyordum, ancak finalde araba çok iyi geldi ve bu kurulumla burada iyi bir performans gösterebileceğimize eminim” diye konuşurken, takım arkadaşı İrlandalı Kris Meeke de ilk gün sonunda görüşlerini şöyle açıkladı; “Bu rallide her zaman çok güçlüydüm, ama bu yıl hafta boyunca aldığımız yağmur miktarı ile farklı bir mücadele olacak.Bence hava daha iyi olacak, ama etaplarda zemin çok yumuşak. Oldukça kumlu bir yüzeye sahipler ve ıslak olduğunda, çok derin izlerle çok hızlı bir şekilde kesiliyorlar. Yarının (Cuma) etapları, Salı gününden bu yana çok şiddetli yağmur yağdı. Görmediğimiz yerlerde çok fazla durgun su olabilir, bu yüzden bilinmeyenin bir adımı olacak. Bu gece güzel ve basit bir koşuydu ve şimdi önümüzdeki büyük mücadeleye hazırız.” | Kaynak; Toyota Gazoo Media, 26 Nisan 2019 : 09.45

Arjantin Rallisi 1. Gün Genel Klasman

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1m58.6s
2 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1.6s
3 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +1.7s
4 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.0s
5 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.1s
6 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.3s
7 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2.3s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +2.9s
9 Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +3.1s
10 Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +3.5s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top