Sesks ödülü eve çevirdi!

2018 ERC3 Gençler’i kazanan Martiņ Sesks, ‘ev’inde yapılacak olan Avrupa Ralli Şampiyonası’na dahil Liepaja Rallisi’nde R5 ile ilk kez parkura çıkmaya hazırlanıyor. 19 yaşındaki genç yeteneğin Kanarya Adaları’nda kazandığı ödülün ilk ayağı İspanya’daki asfalt ralli olacaktı. Ancak Sesks, ERC organizatörü Eurosport Events’e başvurarak bu ödülü evi olan Letonya’nın Liepāja ve Talsi şehirlerindeki toprak etapları kullanan ralliye çevirmek için talepte bulundu ve bu isteği kabul edildi.. Genç yeteneğin ikinci ödül yarışı ise Temmuz ayında İtalya’daki Rally di Roma Capitale olacak. Dünya Ralli Şampiyonası 2019 gençlik kategorisine yükselen Sesks, “Ödül yarışı Liepāja ile değiştirmek önemli bir konuydu ve buna izin verdikleri için herkese teşekkür ediyorum, çok şey ifade ediyor” dedi ve ekledi; “R5 bir otomobil ile evimde yarışmak çok güzel olacak. Elbette farklı bir araba, ancak hızımızı tekrar göstermek için iyi bir fırsat. ”

Motorsport Italia tarafından hazırlanan ve Pirelli lastikleri kullanacak olan Skoda Fabia R5’i, doğduğu şehir olan Letonya’da yapılacak Liepāja Rallisi’nde test edecek olan Sesks “Testlerden sonra otomobille ve kendime olan güvenimin artmasını umuyorum” dedi ve biraz endişeli olduğunu gizlemedi.  Sesks, ADAC Opel Rallye Gençler Takımı’nın Opel ADAM R2’si ile yarışarak kazandığı 2018 ERC3 Gençler şampiyonluğunun iki yarış ödül kazanmasını sağlamasının kendisi üzerinde çok fazla baskı yapmasını istemiyor. “Sonuç önemli bir şey değil, bu çok hızlı yollarda en iyi özelliklere sahip bir otomobil kullanmak için kendimize güven duymamız gerekiyor. O zaman asfaltta arabayı öğrenebileceğimiz İtalya’da ikinci yarışımız olacak.”

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Martiņ, yeteneği ile hak ettiği ödülün tadını çıkarmadı. Kendisi için zorlu bir zamanda ve daha önce yalnızca bir kez yarıştığı bir rallide ilk kez start alacak olmasından ziyade, Kanarya Adaları Rallisi’ndeki parkurdan aşina olduğu Liepāja Rallisi için değiştirme talebinde bulundu. Bu talebi destekledikleri için hem FIA’ya ve hem de takımı Motorsport Italia’ya teşekkür etmeliyiz. Martiņ, yeteneklerini bir R5 otomobilinde kanıtlamak için zaten büyük bir fırsat bulmuştu, ancak bunu ilk kez evinde yapacak olması çok özel. Ayrıca, önde gelen bir otomobilde büyük bir rekabet içinde olan genç sürücüleri  rallinin organizatörleri için harika bir haber” dedi. Ralli Liepāja, 24-26 Mayıs tarihleri ​​arasında 2019 ERC sezonunun üçüncü rallisi. Sesks, R5 araçlarındaki genç yıldızların kategorisi olan ERC1 Gençler puanı için mücadele edecek. | Kaynak; ERC media, 25 Nisan 2019 : 09.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top