Saliseler konuştu

Orhangazi otokros pakrurunda yapılan mahalli otokros yarışı kapalı ama kuru bir havada gerçekleştirildi. Toplam altı sporcunun mücadele ettiği K1’de Saxo ile Mahmut Alpay ikinci günün her iki yarışında da, cumartesi günkü haftanın ilk yarışını kazananı Efe Yılmaz’ın benzer aracının önünde damalı görürken, özellikle son yarışta iki rakibin arasında sadece 31 salise fark olması dikkat çekti. Pazar günkü yarışlarda K1’de podyumun 3’ncü basamağında İstanbullu Ali İşeri yer aldı.

4 Sporcunun katıldığı K2’de de yine son yarışta kazanan yine salise farkıyla belli oldu. Fiesta ST’si ile Tuna Muhtar, Saxo ile yarışan rakibi Gürkal Menderes’i üçüncü ve son yarışta 38 salise farkıyla geçerek eve 1’ncilik kupası ile döndü. Haftanın önceki gün (cumartesi) yapılan ilk yarışını kazanan Gürkal Menderes ise dünkü (Pazar) ilk yarışta da 7,5 saniye farkla damalıyı ilk gören isim oldu. Control 2’si ile yarışan geçen yılın K2 şampiyonu Halid Avgagiç, ikinci günün ilk yarışında 2,5 saniye farkla 3’ncü olurken, son yarışta da farkı 1,5 saniyeye düşürerek haftanın her üç yarışını da 3’ncülükle kapadı.

Üç sporcunun katıldığı K3’de ilk günkü ilk yarışın galibi Uğur Soylu, Evo’su ile yine zirveyi bırakmadı ve zamanlarını iyileştirerek haftayı 3’te 3 zaferle kapadı. Gruptaki ST’lerin rekabetinde ise 2010 Türkiye Historik Şampiyonu Kemal Gamgam podyumun 2’nciliklerini rakibine kaptırmadı. 5 Sporcunun katıldığı K4’te Mini WRC ile Halim Ateş’in ardından Evo’ları ile Erhan Akbaş ve Erol Akbaş günün her iki yarışında da podyumdaki yerlerini korudular. Cumartesi mekanik arızadan parkura çıkamayan Orkun Turgut, Pazar günü her iki yarışta da 4’ncü zamanlarla finiş gördü. İlk gün ilk yarışta teker kopunca abandone olan Kubilay Karaçor, Lada’sı ile haftanın son yarışında beş turu tamamlayabildi ve 5’nci oldu. | 22 Nisan 2019 : 10.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top