Takvimler kevgire döndü..

Federasyon bugün yayımladığı 3 numaralı bülten ile Türkiye Pist ve Trial Şampiyonaları ile Baja Kupası için yapılan zorunlu değişiklikleri duyurdu. Önceki gün ajansta yer alan haberde konu edinildiği üzere, Türkiye Trial Şampiyonası’nın ikinci ayak Sinop yarışı iptal edildi. Yetersiz kayıt nedeniyle alınan karar sonrası şampiyonanın 4 ayak üzerinden yapılacağı belirtildi. Türkiye Pist Şampiyonası için de 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde Ülkü Park Pistinde organize edilecek olan şampiyonanın ilk ayak yarışı pistteki tadilatın tamamlanması sebebiyle Türkiye Pist Şampiyonası takvimi revize edilmiştir” açıklamasına yer verildi.

Geçtiğimiz sezon üç ayak üzerinden yapılan ve kulüplerin özverili çalışmaları sayesinde popüler olan ve bu sezon beş ayak üzerinden yapılacağı açıklanan Baja Kupası için ise organizatör kulüpler İPSK ve İSOFF’un geçtiğimiz haftalarda peş peşe yaptıkları açıkladıkları ‘yarış yapmama’ kararı üzerine kupanın geleceği tartışılır hale gelmişti. Bugün yayınlanan bültende baja Kupası için de, “23-24 Mart 2019 tarihlerinde İPSK tarafından organize edilecek olan TOSFED Baja Kupasının 1. Ayak yarışması ve 22-23 Haziran 2019 tarihlerinde İSOFF tarafından organize edilecek olan TOSFED Baja Kupasının 2. Ayak yarışması organizatör kulüplerin yarışları yapmayacağı açıklaması üzerine; 2019 Baja Kupası Takvimi revize edilmiştir” açıklaması yapıldı.

TPŞ, Trial ve Baja’da yaşanan bu gelişmeler ajans haberlerinde daha önce okuyucuya duyurulmuştu. Bu arada, federasyon bülteninde yer alan bir diğer açıklamaya göre de Offroad Şampiyonası’nın servis alma kurallarında 20.10 numaralı paragraf değiştirildi. Buna göre, “Yarışma özel ve normal etaplarında, organizatör tarafından ek kurallarda, yol notunda veya brifingde aksi belirtilmemişse başka yerden yakıt ikmali yapılamaz. Aksi halde etap ihracı cezası alır. Maddesi “Aksi halde yarışma ihracı cezası alır.” şeklinde değişti.”
16 Nisan 2019 : 21.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top