Peugeot 208 ‘R2’ sahnede!

Yepyeni Peugeot 208R2, Peugeot Sport tarihinin en çok satan ralli otomobilinin yanı sıra kategorideki en çok satan ralli otomobilinin (mevcut Peugeot 208 R2) halefi olan Vosges’te ilk defa Fransa’da yapılan test sırasında tanıtıldı. Yeni Peugeot 208 R2, geçtiğimiz ay İsviçre’deki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan en son Peugeot 208 cadde versiyonuna dayanıyor ve üç silindirli 1.2 litrelik turboşarjlı bir PureTech motorunu kullanırken, FIA ​​R2C düzenlemeleri için uygun hale getiriyor. Peugeot Sport’un mühendisleri geçen yıl yaz aylarından bu yana bu tamamen yeni otomobil üzerinde çalışıyorlar.

Mart ayının başında Cenevre’de tanıtılan en yeni Peugeot 208 yol arabasına dayanarak, Yeni Peugeot 208 R2, yol arabasını karakterize eden tüm teknik ve estetik gelişmelerden yararlanıyor. Yeni Peugeot 208R2, Peugeot’un yaptığı en popüler ralli otomobilinden ve kategorideki en popüler otomobilden devr aldığı 450’den fazla örnek karşısında ideal değerlere sahip. Peugeot Sport’un mühendislerine açıkça şu görev verildi: sürüşü eğlenceli, aynı zamanda mümkün olan en düşük işletme maliyetlerinden faydalanan hızlı ve güvenilir bir otomobil yaratmak! Peugeot Sport tarafından yıllar boyunca biriken dev deneyim ve ilk testlerin sonuçları bu hedeflerin zaten karşılandığını göstermekte.

Yeni Peugeot 208R2, üreticinin PureTech teknolojisini kullanan yeni 1.2 litrelik, üç silindirli motoruyla donatıldı. Bu motor, özellikle karayolu taşıtları koruma alanında güçlü ve Peugeot Sport’un mühendisleri tarafından daha büyük bir turbo, motor sporları motor yönetim sistemi ve yeni bir vites kutusu ekleyerek rekabet için uyarlandı. Her şey, performansı daha da sportif hissettirmek için azaltılmış ağırlık ve gelişmiş araç dinamikleri sunan, tüm PSA B segmentli otomobiller için ortak olan yeni bir platform olan yeni CMP platformunda bulunuyor. Amaç, 2020 sezonu için ilk araçları zamanında teslim etmek.

Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin, yaptığı açıklamada “Peugeot Sport’un en yeni otomobilinin ilk testlerini gördüğüm için çok mutlu oldum: yeni 208 R2, Peugeot Sport için çok önemli bir olay, çünkü müşteri rekabeti faaliyetlerimizin ana odak noktası. Yeni Peugeot 208R2 ile müşterilerimize sürüşü çok eğlenceli olan rekabetçi bir ve güvenilir bir otomobil sunmak istiyoruz, ancak asgari işletme maliyeti ile: R2’deki kazanma formülünü değiştirmek için hiçbir neden yok! Her şeyden önce, performansında önemli bir artışa yol açacak olan 1.2 litrelik yeni turbo PureTech motoru sayesinde bu gelişme her şeyden önce geliyor. Şimdi önemli bir adım olan test aşamasını başlatıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde amaç, bunun üzerine inşa etmek ve her türlü yüzeyde ve çeşitli şartlarda yapılan bir dizi başka testle maksimum tecrübe ve veriyi elde etmek. Bu, 2020 sezonuna hazır olmak için aracın son teknik özelliğini tanımlamamızı ve onaylamamızı sağlayacak!” dedi. | Kaynak: Peugeot Sport Media, 15 Nisan : 10.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top