Solberg kariyerine son verdi

Norveçli efsane rallici Peter Solberg, tritter hesabından yaptığı açıklamada kariyerini sonlandırdığını ilan etti. 1992 yılında Norveç Otokros Şampiyonası’nda çıkış yapan ‘sarışın çocuk’, 120 avro kredi ile 1997’de ilk rallisine katılacağı bir Toyota Celica Turbo 4WD aldı. Bir yıl sonra ilk ulusal unvanını ve Ralli İsveç’te WRC’ye ilk çıkışını kutladı. “Başarılı ve ünlü sürücüler arasında olmak harikaydı. Basın toplantısına katıldım ve beş dakikadan fazla benimle konuşan Didier Auriol ile tanıştım. Bu harikaydı! Evde hala, bu vesileyle kardeşim ve Didier ile birlikte çektiğimiz resmi asılı.”

Solberg 1999’da aşama kaydetti ve Ford takımında WRC’de 6 yarış fırsatı elde etti.. “Dürüst olmak gerekirse, Colin (McRae) bana homurdandığı gün bana dün gibi geliyor çünkü takım arkadaşı olduktan sonra çok fazla soru sordum,” dedi Petter. Ardından 2000 sezonunda Subaru ekibine girdi. Norveç’te 2003’de ilk dünya şampiyonluğunu kutladı ve sonunda süper starlığa yükseldi. Ancak yaşanan küresel ekonomik krizin ardından Subaru, 2008 Dünya Kupası’ndan çekilince Solberg kendi ekibini kurmak zorunda kaldı.

Önce Citroën Xsara ile başladı ve ardından C4 WRC ve DS3 WRC olarak devam etti.. Citroën’in finansal desteği çok azdı ve Solberg bir kaç kez havlu atmak istedi. 2012 sezonunda, bir kez daha WRC’de yarıştı ancak kısa ömürlü oldu. Solberg WRC’den çekildikten sonra Dünya Rallikros Şampiyonası’nda (WRX) kariyerinde yeni ve çok başarılı bir bölüm açtı. 2014 ve 2015 yıllarında hem WRC hem de WRX’te rekabete katıldı. İki yıl sonra, Volkswagen’in desteğiyle özel ekibinin fabrika takımı gibi çalışır hale geldi.

Fakat Kristoffersson’un ardından ikincilikte kaldı. Volkswagen, 2018 sonunda WRX’ten çekildiğinde, Petter motor sporlarındaki kariyerinin sona ereceğini fark etti. 44 yaşındaki Norveçli, “Kariyerimi tamamen kapatmayacağım” dedi ve veda turu ile ara sıra performans sergileyeceğini ekledi. “Harika şeyler yapmak istiyorum. Belki Ralli İsveç veya bazı PR işleri. Sürüş tarzım insanları memnun ediyor ve buna devam etmek istiyorum. Sadece şampiyonluk rekabeti benim için sonunda bitti.” Solberg’in veda turu  4-7 Temmuz’daki Goodwood Hız Festivali, 17-20 Temmuz’daki Norges Råeste Bakkeløp ve 7 Eylül’deki Gymkhana grid olacak. | Kaynak; rallyemagazine, 10 Nisan 2019 : 21.07

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top