Ege Kupası hızlı başladı

İzmir’in Menderes ilçesi Kısıkköy mevkiinde bulunan Ege Asal Motorspor Rallikros parkurunda gerçekleştirilen 2019 Ayosk Ege Kupası 1’inci ayak otokros yarışında tecrübeli pilotlar ile genç rakiplerinin giriştikleri kıyasıya rekabette podyum ve kupa mücadelesi renkli sahnelere neden oldu. Dört kategoride toplam 17 sporcunun parkura çıktığı yarışta Ege Asal Metal motor sporun Palio’su ile yarışan Aydın milletvekili Bekir Kuvvet Erim k1’de; Palio ile Ayosk Başkanı duayen rallici Mithat Diker ise K2’de, günün her iki yarışında da yüksek performans sergileyerek 20’şer tam puanlarla kategorilerinde birinci oldular.

İzmirli sporcu Bahadır Sevinç Opel Corsa’sı ile ikinci ayakta mekanik problem yaşayarak abandone olmasına karşın ilk yarıştaki derecesi ile Ali Peker ve Kayahan Koçacam‘ın ardından K3’te 3’ncü olurken; Engin Berkan iki yarıştan edindiği 18 toplam puanla K4’te günün birincilik kupasını kaldırdı. 19 Yaşındaki genç pilot Mehmet Tuğrul Bakkal da ikinci yarışta yaptığı 5.28.37’lik zamanı ile aynı zamanda kariyerindeki ilk yarışta günün en hızlı ikinci pilotu oldu. Sabah çiseleyen yağmurun etkisi ile ilk yarışta kayganlaşan parkur, öğleden sonraki ikinci yarışta kuruyunca yapılan zamanlarda da iyileşmeler kaydedildi.

K3’te Mk2 Escort ile Erdal Oral ilk yarışta sol kapısı üzerine yan yatarak abandone olurken, K2’de Ali Çatalbaş, Levent Şapçılar, Cem Yudulmaz ve Şule Berkcan mekanik problemlere yenik düşerek kupanın ilk yarışından puan çıkaramadılar. İzmir ve Ege’de yeni ve kabiliyetli genç sporcular bularak yetiştirmenin ötesinde takımın yarış araçlarını da ücretsiz kullanımlarına sunarak spora karşılıksız verdiği desteklerle öne çıkan duayen rallici Mithat Diker tüm yapım, bakım ve masraflarını üstlendiği rallikros parkurunda seyirciye daha çok keyif ve sporcuya daha fazla heyecan katması için yeni yaptırdığı bump noktasından hedeflenen neticenin alınmasında memnuniyetini sıkça dile getirdi.

Sezonun ilk otokros yarışında kulübün challenge etkinliğinde başarı kaydeden genç sporcuların yüksek performans göstermeleri ve podyuma kupa kaldırmaları duayen rallici Mithat Diker’i ziyadesiyle mutlu etti. Otokrosta erkek sporcuların rekabetlerine farklı bir renk katan dört bayan sporcu arasında yaşanan tatlı rekabet sonrasında ise ikinci yarışta 6.13.22 ile bayan pilotlar arasında günün en hızlı ismi olan Yasemin Erikli’nin ardından toplamda eşit puanla Merve Akyıldız günün en hızlı 2’nci kadın sporcusu oldu.

KLASMANI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.

İzmir’deki gençlere ön ayak olan Bahadır Sevinç, sporcuları ile birlikte günün sonunda kazandıkları kupalarla fotoğraf çektirirken, genç sporcuların aileleri ve yakınları ile birlikte renklendirdikleri otokros parkurunda günün diğer bir renkli ismi ise Aydın milletvekili Bekir Kuvvet Erim oldu. Ege Asal Motorspor’un Palio’su ile podyumda zirve rekabeti veren başarılı rallici, parkurda kalan rakip sporcuların araçlarını servis alanına çekmek üzere görevlendirilen traktörün sürücüsü yavaş ve etkisiz kalınca hiç tereddüt etmeden direksiyonuna geçtiği traktörü kullanmadaki mahareti ile de seyircilerden büyük ilgi gördü. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı İzmir

8 Nisan 2019 : 08.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top