Polo R5 inceleniyor

VW’nin parkurlara geri dönmesinden bu yana Polo R5 ile ilgili spekülasyonlar artmaya başladı. Alman rallyemagazin portalındaki bir haberde Polo R5’deki direksiyon problemleri mercek altında. Alman rallici Marijan Griebel VW Polo R5’te test sürüşlerini erken durdurmak zorunda kalırlen, Azores Rallisi sırasında BRR’den takım arkadaşı Norbert Herczig de aynı problemlerden dolayı test sürüşünden vazgeçmek zorunda kalmıştı. Yaptığı açıklamada, “aninden bir tarafa çekti” diye konuşan Macar rallici Polo R5’te hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

İtalya’dan da benzer haberler geldi; Andrea Crugnola‘nın sezonun açılışında Polo R5’inde hatalı direksiyon kullandığı ileri sürüldü. Korsika Turu’nda benzer bir fotoğrafı vardı. Bir kaç hafta önce Fransa’da başarılı olan Nicolas Ciamin, bir direksiyon hatası yüzünden erken bırakmak zorunda kaldı. Avrupa şampiyonu rallici Kajetanowicz de benzer direksiyon problemleri yaşadı ve hidrolik direksiyon pompasının zarar görmesi nedeniyle podyumdan gerilere düştü.

Volkswagen’deki R5 projesinden sorumlu olan ve Korsika’da müşteri ekiplerine daha fazla yön veren Jan-Gerard de Jongh, “Müşterilerimizle sürekli iletişim içindeyiz ve sorunu çok ciddiye alıyoruz” dedi. Jongh, Korsika’da “şimdiye kadar sadece BRG otomobilleri ve parçaları Azorlardan geri dönerken Crugnola’nın direksiyonunu gördüm. Şimdi tam olarak sebebin nerede olduğunu analiz etmek zorundayız. Temel bir sorun mu yoksa hatalı bir parça teslimi mi?” dedi.

Polo R5’in direksiyonu, eski WRC tasarımcısı Mario Fornaris‘e ait İtalyan İtalyan Sportech firması tarafından sağlanıyor. Ayrıca, Polo R5 için ilham kaynağı olan Skoda Fabia R5’de de kullanılıyor. Teknik olarak, grubun iki markasının yönetimi büyük ölçüde aynı. Bununla birlikte Volkswagen, Skoda’nın yarısından daha büyük olan yeni Grup platformunu temel alıyor. Direksiyonu daha geniş çerçeveye uyarlamak için Polo R5’in direksiyon dişlisinin buna göre daha uzun olması gerekir. Belki de zayıf nokta bu. Kesin hasar analizi devam ediyor. Jongh, “kesin nedeni anlamak ve hatayı düzeltmek için çok çalışıyoruz. Gerekirse, sorunu çözmek için bir joker de kullanırız” dedi. | 4 Nisan 2019 : 09.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top