Korsika’da zafer Neuville’nin

Korsika Turu Rallisi’nde zafer Hyundai’nin Belçikalı pilotu Neuville’nin oldu. i20WRC’si ile en yakın rakişbi son şampiyon Ogier’in 40 saniye önünde finişe ilk ulaşan isim olan Neuville, asfaltta etkili olduğunu bir kez daha sergiledi. Korsika’da M-Sport pilotu Evans, 3’ncü finiş görerek podyum yaptı. Akdeniz’deki Korsika adasının asfaltında yaşanan rekabette Toyota Yaris WRC’nin performansı dikkat çekti: takımın Estonyalı pilotu Tänak ralliyi 6’ncı sırada tamamladı. Son gün, Korsika adasının kuzey-batısına iki aşamadan oluşuyordu. Meeke, ilk etapta lastiklerinin korunmasına konsantre oldu.

Meeke, takım arkadaşı Tänak’tan 4.5 saniye daha hızlıydı. Tänak, Cumartesi öğleden sonra durup bir lastiği değiştirmeden önce de rallide liderdi. Sonuçta yarışı 6’cı bitirdi, ancak Power Stage’den aldığı dört bonus puanı, sürücülerin şampiyonluğunun liderliğinden sadece beş puan uzakta olduğu anlamına geliyor. Her ikisi de rallinin başlarında meydana gelen olaylarla kayda değer zaman kaybettikten sonra Meeke ve Jari-Matti Latvala ralliyi 9 ve 10’ncu sırada tamamladılar. Latvala, powerstage’de 6’ncı oldu ve fazladan bir puan kazanmak için sadece 0,3 geride kaldı.

Tommi Mäkinen, “Power Stage ana hedefimizdi ve hem Kris hem de Ott en iyi noktaları elde etmek için iyi bir iş yaptı. Ayrıca aracımızın asfaltta ne kadar hızlı olduğunu da gösterdi. Şimdi rallide yaşadığımız sorunları araştırmalıyız, çünkü bizim için çok iyi bir sonuç olabilirdi. Daha öğrenmemiz gerekiyor. Yine de şampiyonluklar çok yakın ve Arjantin ve Şili’deki bir sonraki ralliye kadar güven duyacağız” dedi. Takımın Estonyalı pilotu Tänak, “Genelde bizim için iyi bir ralli oldu. Güçlü bir performans sergiledik ve bu yılki Korsika’dan gerçekten çok keyif aldım. Elbette, nihai sonuç hayal kırıklığı yaratıyor, ama bu birkaç yıl önce hiç hoşuma gitmediğim bir ralliydi ve şimdi tam hızdayız ve iyi bir ritim yaptık, bu yüzden gülümsememiz için bir şeyler var. Power Stage’den bazı puanlar almak için hiç risk almadan temiz bir çalışma yaptık. Rekabet devam ediyor” dedi.

Takımın Finli pilotu Latvala “güç etabında bir ya da iki puanı almaya yakındık, bundan mutlu olurdum çünkü risk almak konusunda kendime güvenim yoktu. Tüm hafta sonu boyunca biraz hız kaybettim, bu yüzden bitirmek önemliydi. Asfaltta geliştirmek üzere düşünmem gereken bazı şeyler olduğunu biliyorum, ama bu gelecek için. Şimdilik bu yarışı geride bırakacağım ve Güney Amerika’daki bir sonraki yarışa yeni bir enerji ile gitmeye çalışacağım” diye konuştu. İrlandalı Kris Meeke yarış sonrası yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi; “Tabii ki, ralli kazanmak için savaşmayı tercih ettiğimden böyle yapmak zorunda kalmayı istemem fakat son sabah ilk etapta lastiklerimizi korumamıza izin veren bir zaman aralığı lüksüne sahiptik. Bu bize güç etabı için iyi lastikler verdi, bu yüzden arabayı eve getirmek için gittik. Yaris WRC tüm hafta sonu inanılmazdı, onu sürmekten gerçekten zevk aldım. Sadece güvende kalmam gerekiyor ve eminim ki büyük bir sonuç gelecek.” | 1 Nisan 2019 : 20.51

Kosika Turu Rallisi Genel Klasman
1 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 3h22m59.0s
2 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +40.3s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +1m06.6s
4 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m18.4s
5 Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +1m24.6s
6 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1m40.0s
7 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +2m09.1s
8 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m39.2s
9 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +5m06.3s
10 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +6m44.6s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top