Mühye’de Keskin zafer!

Ankara’nın Mühye köyünde yapılan Türkiye Offroad Şampiyonası’nın açılış ayağını İstanbullu Nihat Keskin-Yasemin Biber Toker ikilisi kazandı. 23 Ekibin kayıt yaptırdığı iki günlük mücadelede İstanbullu Kenan Çarpışantürk-Harun Çarpışantürk Nissan’ları ile 2’nci olurken, Ankaralı İsmail Ayhan-Levent Köremezli 3’ncü olup podyum yaptılar. İlk gün orman etapları serpintili yağış altında yapılırken, yarışta ikinci günkü seyirci (kapılı) etaplar kuru ama soğuk bir havada gerçekleştirildi. 15 Ekibin şampiyonaya puan taşıyabildiği sezonun ilk yarışında yaşanan rekabette iki İstanbullu; Nihat Keskin ve 2018 Marmara Baja Kupası 1’ncisi Kenan Çarpışantürk ile Ankaralı İsmail Ayhan arasında yaşanan rekabet, soğuk havaya karşın Mühye’de yarışı izleyen yarışseverlere keyifli anlar yaşattı.

İlk gün orman etaplarının her üçünde de en iyi zamanları yaparak liderliği ele alan Ankaralı İsmail Ayhan, ikinci gün dört kez geçilen seyirci etabında iki kez etap ihracı yaşayınca iddialı olduğu evindeki mücadelede zirvede tutunamadı. Geçen sezonu Baja Kupası galibiyeti ile kapatan İstanbullu Kenan Çarpışantürk, Nissan’ı ile ikinci gün seyirci etabının ikinci geçilişinde iptal edilen 12 numaralı kapının baypas geçişi yerine etap içinde farklı bir yol kullanınca yarışma komiserleri tarafından etabın bu geçilişinden ihraç edildi ve gün sonunda toplamda 85 puanla Ayhan’ın 2 puan önünde sezonun ilk yarışından 2’ncilikle ayrıldı. Mühye yarışında dikkat çekici bir performans sergileyen İstanbullu Nihat Keskin-Yasemin Biber Toker ikilisi ise seyirci etabının son üç geçilişinde en hızlı zamanları yapmalarının yanı sıra üçüncü etapta attıkları taklaya rağmen zaman kayıpsız finiş görmeleri ve yarışı kazanmaları ile unutulmaz anlar yaşadılar ve yaşattılar.

Orman etabındaki performansları ile ilk günü 2’nci sırada tamamlamayı başaran Gökhan Göç-Ergün Şatır ikilisi ikinci gün seyirci etabında aynı kapıda iki kez olmak üzere toplamda üç kez takılarak kurtarıcı tarafından çekilmek zorunda kalınca üç etap ihracı sonrası podyumdan koptu ve yarışı 5’nci sırada tamamlayabildiler ve sınıflarında 2’ncilik kupası kaldırdılar. Ankaralı Kemal Şahin Soner Öztürk ikilisi de seyirci etaplarından ikisinde ihraç cezası alarak kapalıya 4’nci sırada ulaşabildi ve sınıflarında 2’nci oldular. S2’de Nihat Keskin-Yasemin Biber Toker, S3’te Kenan Çarpışantürk-Harun Çarpışantürk, S4’te İsmail Ayhan-Levent Köremezli, S1’de Bora Köse-Bülent Köse ikilisi 1’ncilik kupaları ile evlerine döndüler.

Bayan offroadçu Nurcan Barçın Şatır, Onur Özdemir ile birlikte son iki etapta start stop yaparak etap ihracı olmalarına karşın, Zeki Karaçaylı ile eşit puanla Mühye’de 9’ncu sırada finiş görüp hem takımına bayan pilot olarak ilave puan kazandırdı, hem de sınıfında 3’ncülük kupasını kaldırma başarısı gösterdi. Türk lisansı ile yarışan İtalyan Giusseppe Simone Agazzi, Türk kopilotu Yasin Biçer ile birlikte son etapta yarış ihracı oldu. Ankaralı Himmet Şengül, ormanda motor problemi yaşayınca seyirci etabını seyirci olarak takip etmek zorunda kaldı. Denizlili Kenan Özsoy, dışardan lastik havası için yasak alanda destek aldığı için yarıştan ihraç edilirken, kardeşi Kenan Özsoy ve Karabüklü Erdoğan Kovancı da yarış ihracı yaşayarak Ankara’dan puansız ayrılmak zorunda kaldılar. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Ankara, 18 Mart 2019 : 10.24

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top