GT Garaj Ege’ye hazırlanıyor

İzmirli doktor bir babanın oğlu olan Göktuğ Tuncay’a bir anlamda ‘doktor’ denilebilir. Babası gibi cerrah olmak yerine otomobillerin doktoru olmak için dirsek çürütmeyi tercih ettiğinden bu yana ise tam 15 yılı geride bıraktı. Bugün sporun kalbi olan İstanbul’dan çok uzaklarda, Ege’nin incisi İzmir’in Alsancak semtinde kendisine ait olan üç katlı mülkte beş kişilik kadrosuyla GT Garaj olarak şehrin tek kalbur üstü yarış garajı hizmeti veriyorlar. Bugünlerde GT Garaj’ın temposunda gözlenen ivme, bir yandan sezonun ilk tırmanma yarışından çıkan araçların yarış sonrası bakımları yapılması diğer yandan da yine sezonun ilk rallisi olarak 15 Nisan’da Seferihisar’da yapılacak olan sezonun ilk rallisine beş araçlık katılımla farklı bir renk katmaya hazırlanılıyor olmalarında gizli.

Kendisi de zaman zaman direksiyona geçip gazlayarak adrenalini yaşamış bir isim olan Göktuğ, bugün zamanını ekibinin başında araçların hazırlanmasında ve servis alanında yarışan ekiplerinin işlerini koordine etmekle geçiriyor. İzmirli kopilotlardan Ercüment Can Tolun, GT Garaj’ın servis koordinatörü olarak görev yaparken, garajın üç ustasından İsmail Ölmez mekaniğe, Engin Kaynak boyaya, Barış Budak ise kaportaya bakıyorlar. GT Garaj’daki müşteri araçlarının tamamı historik kategorisindeki rekabet için parkura çıkıyorlar. Bir aracın dışındakilerin çoğu Murat 131 ve içlerinde en tecrübelisi ise eşi Bahar hanım ile birlikte yarışacak olan İstanbullu rallici Gerçek Sunman. Yarış haftasında yurt dışında bulunduğu için sezonun ilk rallisine katılamayacak olan Sunman’lar, ikinci yarıştan itibaren full sezon yapacaklar.

Genç yarışçılardan Efe Kethuda Demirci tırmanmada ilk yarış heyecanını yaşadı, şimdi gözünü Ege Rallisi’ne dikti. Yeni bir diğer isim Tibet Arbak’ın Türkiye’de tek olacak ‘tek kapı’ 131’inin yanı sıra İstanbullu diş doktoru Nüvit Karakaş ve BMW’si ile İzmirli Uygar Birgili de GT Garaj çadırının altında bu sezon historik ralli şampiyonası takip edecekler. Historik Murat 131’lerin yanı sıra arazi aracı da hazırlayan GT Garaj’da ralli çadırının dengeyi bozmamak için mahalli ralli için amatör araçlara bakım ve servis için gelen istekleri geri çevirmek zorunda olduklarını söyleyen Göktuğ Tuncay, kendisi de yine direksiyona geçip gazlamak için fırsat aradığını gizlemiyor.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İzmir | 30 Mart 2019 : 17.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top