Ege’de kupa rüzgarı

Ege’de motor sporları rüzgârı Aydın Otomobil Sporları Kulübü’nün geleneksel Ege Kupası ile devam ediyor. 2019’da 5 ayaktan oluşan Ege Kupası 7 Nisan’da Menderes Kısıkköy otokros parkurunda yapılacak olan otokros yarışı ile başlayacak. 28 Nisan’da yapılacak ikinci ayağı da otokros olan kupa mücadelesinin 31 Ağustos’taki sprint ralliden sonra dördüncü ayağı 6 Ekim’de yine otokros. Kupanın 5’inci ve son ayağı ise 10 Kasım’da gerçekleştirilecek olan sprint ralli.

Diğer taraftan, Ege Asal Motorsport’un spora yeni yıldızlar kazandırmak için düzenlediği Challenge yarışı da 21 Nisan’da start alacak. ‘Sen de katıl, keşfedilme fırsatı yakala’ sloganı ile yapılan organizasyon, Kısıkköy’deki Ege Asal Motor Spor Ralli Merkezi’nde düzenlenecek. Ege bölgesinde otomobil sporlarına yeni yetenekler kazandırmak için 2013 yılın da başlatılan ‘Ege Asal Challenge’da otomobile hakimiyet kurallara uyum ve parkuru tamamlama süreleri dikkate alınarak adaylara puan veriliyor.

Challenge seçmeleri sonun da en yüksek puanı toplayacak 1 kadın ve 1 erkek aday İzmir’de AYOSK tarafından yapılacak Otokros yarışmasına Ege Asal Metal sponsorluğunda katılacak. Ege Asal Challenge da seçmeler 21 Nisan 2019 tarihinde Ege Asal Motor Spor’un Menderes Ralli Merkezinde yapılacak. Adaylar kayıt formunu doldurduktan sonra e-mail adresine gönderebilecek. Kayıtlar 11 Nisan 2019 tarihinde sonlanacak ve bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Challenge öncesi görüşlerini açıklayan İzmirli duayen rallici Mithat Diker, “Uzun yıllar bu sporu yapmış biri olarak, sponsor desteğinin önemini çok iyi biliyorum. Ege Asal Metal olarak spora ve sporculara her türlü desteği vermeyi kendimize görev kabul ettik. Bu organizasyona katılma cesaretini gösteren herkesi kutluyor başarılı olmalarını diliyorum” dedi. | 27 Mart 2019 : 18.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top