Eriksson buzda tarih yazdı

Sebastian Eriksson, Cooper Tyres tarafından sponse edilen buz üstündeki 2019 RallyX yarışının tartışmasız galibi oldu. Rally X’in üç ayağı da Eriksson soyadı taşıyan bir sürücü tarafından kazanıldı. Nefes kesen bir foto finişle saniyenin beşte birinden az fazla süre galibi belirledi. Her üç Eriksson da İsveçli Olsbergs MSE garajı adına yarıştılar. İsveç’in donmuş Åre Gölü’ndeki yarış  için muhteşem bir zemin hazırlayan, son gün zirve sadece iki puanla ayrıldı.

Sıralama 2’de kelimenin tam anlamıyla açıkça bir savaş olacağı belliydi. RX2 Uluslararası seri şampiyonu Oliver Eriksson, ilk ayağın galibi oldu. Q1’de 20 yaşındaki pilot çok iyi bir performans sergiledi. En genç Eriksson kendisini zor bir mücadele içinde buldu. Kevin ve Sebastian Eriksson elemeler boyunca dürüst davranarak ilk yarı final için orta sıralarda yer aldı. FIA World Rallycross Şampiyonası’nı kazanan Andreas Bakkerud final mücadelesinde 2’nci oldu.

Norveçliler, JC Raceteknik için her yarışta daha da güçlendi ve ikinci finalin başlangıcında liderliği ele geçirmeden önce hem elemeleri hem de yarı finali kazanmak için sansasyonel bir form sergilediler. Nihayetinde Sebastian Eriksson’un karşı konulmaz ataklarına boyun eğmek zorunda kalırlarken, Gundersen podyumda 3’ncü oldu. Sebastian Eriksson Çarşamba günkü ayakta bir kar bankına çarptı. 26 yaşındaki sürücü, 2015 yılındaki RallyX’de kazanmıştı.

OMSE’den Cole Keatts, Cumartesi Supercar Lites podyumunu 3’üncü sırada bitirdi. Amerikalı genç, hızını en başından gösterdi. Yarı finalde görünürlüğü sınırlı bir kar bankına çarpınca finalin çoğunu kırık bir arka tekerlekle sürmek zorunda kaldı. JC Raceteknik’ten Sondre Evjen, Pazartesi günü 2’nci sırada yer aldı, ancak Çarşamba günü ve bir kabus gibi geçen cumartesi günü, yarı finale ulaşmada başarısız kaldı.

Norveçli Petter Leirhol da hayal kırıklığına uğradı ve Pazartesi günü her iki elemeyi de kazandı, ancak finallere çıkamadı. Çarşamba günü ise bir kar bankına girdi. Eski Junior WRC ve WRC2 Şampiyonu Pontus Tidemand, haftanın ilk günü iyi bir formdaydı ve joker için iki tur atmak zorunda kalmasına rağmen zirveye çıkmak için iyi bir ritm sergileyemedi. Çarşamba günü finişe bitiş çizgisine giderken Oliver Eriksson ile tekerlek teması yaşadı. 5’ncilik yine de İsveçli için en iyi sonucu oldu. Rally X’deki ilk kadın yarışmacı olan 29 yaşındaki İsveçli Linda Johansson, temiz bir yarış çıkardı, ama yarı finalde su birikintisine çarpınca finale kalamadı.

Sebastian Eriksson, yarış sonrası yaptığı açıklamada, “benim için mükemmel bir gün oldu. İlk eleme yarışından finale kadar temiz bir tarama yapmak harikaydı. Pazartesi günü kazandıktan sonra Çarşamba günü işler çok iyi gitmedi; yine de yarı finalde çok fazla yer kaybettim. Finalde önlerde başlamak gerekiyordu. Bunun dışında gerçekten şikayet edemem, buzda RallyX’in her anını sevdim. Bence, her hafta böyle olmalı! Bu yıl gerçekten daha iyi bir başlangıç ​​olamazdı” derken, Kevin Eriksson, “bugüne kadar istediğim gibi olmamasına rağmen şampiyonlukta ikinci sırayı alarak eve gitmek elbette güzel bir sonuçtu” dedi ve ekledi; “Seb’i damalı bayrağa kadar kovalamayı çok isterdim, ama bu sefer olmadı. Bütün hafta zekice davrandı. Katılan herkese çok teşekkürler!”

CrossCar şampiyonu Julle Ljungdahl, “Muhteşemdi. İlk iki tur boyunca birkaç problem yaşadım, ancak son gün mükemmeldi. Gündüzleri yakalandım ama pes etmek benim doğamda yok. Aslında ısınma turlarındaki ritmimi bulmak için biraz mücadele ettim, ancak ışıklar ilk çeyrek için söndüğü andan itibaren her şey bir araya geldi. Bu, yıla başlamak için mümkün olan en iyi yoldu, şimdi yaz mevsimine girmeden sıkı çalışmaya devam etmemiz gerekiyor” dedi. | Kaynak: WRX Media 26 Mart 2019 : 22.00

Klasman / Supercar Lites
1.Sebastian Eriksson SWE Olsbergs MSE 91
2.Kevin Eriksson SWE Olsbergs MSE 71
3.Ben-Philip Gundersen NOR JC Raceteknik 69
4.Oliver Eriksson SWE Olsbergs MSE 64
5.Pontus Tidemand SWE JC Raceteknik 53
6.Petter Leirhol NOR Petter Leirhol 49
7.Cole Keatts USA Olsbergs MSE 46
8.Alexander Westlund SWE Alexander Westlund 43
9.Sondre Evjen NOR JC Raceteknik 41 points
10.Martin Jonsson SWE Martin Jonsson 35 points

CrossCar
1.Julle Ljungdahl SWE 84
2.Max Rundberg SWE 74
3.Linda Johansson SWE 71
4.Ole Henry Steinsholt NOR 64
5.Isac Egonsson SWE 52
6.Timmy Enlund SWE 44
7.‘Csucsu’ HUN 42
8.Micke Göthesson SWE 39
9.Finn Erik Løberg NOR 38
10.Petter Hane SWE 32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top