Demirci’de Yalın bir zafer..

Yalın (solda) en iyi çıkış kupasını Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’tan aldı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası, Emin Cem Yalın’ın zaferi ile başladı. Şampiyonada sezonun ilk ayağı olan Demirci tırmanma yarışında ‘pembe panter’ brandingli Evo’su ile yarışın her üç çıkışında da en iyi zamanları yaparak 11 dakika 20 saniye 35 salise toplam zamanıyla ve en yakın rakibinin 46 saniye önünde sezona zaferle başlayan İstanbullu yarışçı Cem Emin Yalın, ilk çıkıştaki 3.45.49’luk zamanıyla parkurun ilk en iyi zamanı kupasının da sahibi oldu. Yarış öncesi şanzımanında senkromeç ayarındaki sıkıntı ile başlayan Yalın, genel klasman ve kategori 4 birinciliklerinin yanı sıra en iyi çıkış zamanı ile toplamda üç kupa ile eve döndü.

Manisa’nın Kütahya sınırındaki en rakımlı köyü olan Demirci’de ilçe belediyesinin desteği ile Ege Kulübü tarafından düzenlenen yarışa 24 kayıt geldi, cumartesi günkü teknik kontrol sonrası 23 otomobil start alarak parkurdaki rekabete katıldı. Açık ama sabah -1 derecede soğuk havada başlayan yarış günü, öğlene doğru açan güneşle birlikte nispeten ısınsa da akşam üstü yapılan ödül töreni yine serin bir havada gerçekleştirildi. İlçe merkezine 3 km mesafedeki Hisar Termal tesisleri yarış merkezi olarak organizasyona ve yarışçıları misafir ederken, otelin oto parkında kurgulanan servis alanı ve yine otelin hemen önündeki asfaltta kurulan start noktası ile kompakt bir görünüm sergilendi.

Yarışın destekçisi Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un yakından ilgi gösterip Manisa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte start vermesi medya için de renkli görüntülere neden olurken, Başkan Selçuk’un etaba çıkıp yarışı bizzat takip etmesi ve akşamında da ödül törenine eşlik ederek kupaları bizzat takdim etmesi organizasyonda emeği geçenleri ve yarışan ekipleri fazlasıyla mutlu etti. 70’li yıllarda Günaydın Türkiye Rallisi’nin bir etabı olarak geçildiği daha sonra öğrenilen Demirci’deki aynı etabı bu kez asfalt ve tırmanma olarak geçen yarışçılar, kupa töreninde gelecek sene kendisinin de yarışmayı düşündüğünü ifade eden Başkan Selami Selçuk’u bu konuşmasından dolayı da coşkuyla alkışladılar.

Demirci tırmanma yarışının organizatör kulübün düzenlediği Ege Kupası’na ilk ayak olarak puan vermesi, 11 ulusal yarışçının yanı sıra 12’de mahalli (toplamda 23) kayıt gelmesini sağladı. Demirci’yi Kütühya’nın Simav ilçesine bağlayan asfaltın üstünde yarış öncesi birikmiş olan mıcırlar ve toz, belediyeye ait temizleme aracının yarıştan bir gün önce gece yarısına kadar çalışması sonucu temizlendi. 9 km’lik etabın derin yamaca bakan riskli iki virajına uyarı amaçlı olarak kum serpilmesi yarışçılar için nispeten uyarı vazifesi üstlenirken, yarışın ikinci çıkışında Erdal Etyemez’in Clio 2 Sport’u bu noktada asfalt dışına çıkarak yamacın başında askıda kaldı. Çekicinin yamaçtan alması sonrası aracını yürüterek servis alanına geri dönen Etyemez, son çıkışta start almadığı gibi yarışın ulusal klasmanının da tek abandonesi oldu…

Demirci halkının yakın ilgi gösterip yarışı izlemek üzere etabın seyirci noktalarına yoğun ilgi gösterdiği yarışın organizasyonuna destek veren Demirci Akıncılar Motor kulübü üyeleri güvenliğin sağlanmasında yardımcı oldular. İki antrenman ve üç yarış olmak üzere toplamda beş kez geçilen etapta K1’de Saxo’su ile Taner Oruç birinci olurken, Golf’undaki mekanik problemlere karşın yarışı tamamlamayı başaran Nüvit Karakaşlı 2’nci bitirdi. K2’de Bursalı Engin Apaydın’ın Clio Ragnotti’sinin ardından Astra’sı ile Bursalı Yiğit Yalçın ikinci, Clio R3’ü ile Antalyalı Okan Tanrıverdi üçüncü sırada tamamladı. K3’te İzmirli Ayhan Germirli, Clio’su ile birincilik kupasını podyumda tek başına kaldırdı. K4’de Emin Cem Yalın’ın Mitsubishi’sinin ardından Astra’sı ile Anıl Özsevinç ikinci, Seat’ı ile İstanbullu Tuğrul Köselerden üçüncü oldular. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Demirci-Manisa, 25 Mart 2019 : 10.45

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top